Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De klassieker Nederland – Italië staat voor de deur!  

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2017, 9:38

Op 28 maart ontvangt het Nederlands elftal Italië in de Amsterdam ArenA. - Foto: KNVB Media

Het wordt een strijd tussen twee tegenpolen; de Hollandse school tegen het Catenaccio, de Italiaanse maniertjes tegen de Hollandse nuchterheid. De wedstrijd op dinsdag 28 maart in de Amsterdam ArenA is geen vriendschappelijk potje, maar een graadmeter voor Oranje! Kaarten zijn vanaf 23 euro verkrijgbaar.

De wedstrijd tussen Italië en Nederland werd al talloze malen gespeeld. Een die het meest op het netvlies is blijven hangen is natuurlijk, helaas, die van het EK in 2000 in eigen land. Twee strafschoppen mocht Oranje maar liefst nemen tijdens de reguliere speeltijd, maar beide buitenkansjes werden niet verzilverd. Uiteindelijk moest de tweestrijd beslist worden door strafschoppen en, hoe kan het ook anders, daarin bleek Oranje niet de sterkste.

Hoewel het Nederlands elftal het in de jaren daarna vaak genoeg opnam tegen Italië, denk onder meer aan de legendarische wedstrijd in 2008, toen het Oranje van Marco van Basten Italië in de poulefase verpletterde, blijft de nare herinnering van 2000 altijd in het achterhoofd. Afrekenen met dat spookbeeld lukt vast niet op dinsdag 28 maart, maar elke keer dat Oranje de Italianen verslaat voelt het toch een beetje als revanche.

Nederland - Italië

Dinsdag 28 maart, 20.45 uur
Amsterdam ArenA
Oefeninterland

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 23 euro. Voor het familievak zijn tickets vanaf 16,50 euro te bestellen (kinderen onder 15 jaar). Oranje ClubCardhouders krijgen 10 procent korting.

Nederland - Italië Nederland - Italië Bestel nu jouw tickets online!

Groepsactie: 20 procent korting met actiecode TEAM

Er is een speciale groepsactie voor je voetbalteam, je afdelingsteam, of welk team dan ook. Bestel je 8 kaarten of meer dan krijg je 20 procent korting! Zo heb je al een kaartje vanaf 15 euro en kinderen vanaf 12 euro! Gebruik hiervoor de actiecode: TEAM

Familievak en sfeervak

Er is bij deze wedstrijd weer een speciaal familievak. Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 50% korting in dit vak en er zijn allerlei speciale activiteiten in en rondom het vak.

Eén van de korte zijdes op de eerste ring is bestemd als sfeervak. In het sfeervak staat een trommelaar en in dit vak mag je de hele wedstrijd staan. Bij deze wedstrijd heb je in het sfeervak vrije zitplaatskeuze.

Nooit eerder tickets besteld? Nooit eerder tickets besteld? Zo gaat de online ticketverkoop in zijn werk. Stap voor stap instructie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen