Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hans van Breukelen versterkt KNVB-directie

KNVB Media
KNVB Media
17 juni 2016, 7:27
1:48

Hans van Breukelen is de nieuwe technisch directeur van de KNVB - Foto: KNVB Media

Hans van Breukelen is met ingang van 1 juli 2016 benoemd tot technisch directeur van de KNVB. Afgelopen maandag kwamen de directie van de KNVB en de oud-doelman tot een overeenkomst na een periode waarin er meerdere gesprekken zijn gevoerd. Van Breukelen (59) gaat deel uitmaken van het directieteam van de KNVB en krijgt daarin de zorg over het realiseren van de voetbaltechnische doelstellingen in zowel topsport als breedtesport. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de samenhang binnen het vertegenwoordigend voetbal, talentontwikkeling en opleidingen.

Ik ga bij de KNVB werken aan het verder optimaliseren van een topsportklimaat

"Een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft," zegt Van Breukelen. "Deze functie haalt het gevoel in me naar boven dat ik herken uit mijn tijd als actief sportman. Hier krijg je adrenaline van. Binnen de KNVB is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plan Winnaars van morgen. Een blauwdruk voor de toekomst, gedragen door het hele voetbal. Ik ga mijn bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van dat plan. En niet alleen dat. Ik ga binnen de KNVB werken aan het verder optimaliseren van een klimaat waarin onze voetballers zich goed voelen en geprikkeld worden; een topsportklimaat. Ik heb er veel zin in."

'Winnaars van Morgen’ 'Winnaars van Morgen’ Lees hier het plan 'Winnaars van Morgen’.

Topsporter met oog voor breedtesport

— Foto: Met Hans van Breukelen halen we een Europees kampioen in huis.

De KNVB is ingenomen met de benoeming van Hans van Breukelen. Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal: "Hans past precies in het profiel dat we voor de functie van TD hebben geschreven. Hij is een winnaar en heeft in het voetbal ervaring als topsporter, manager en bestuurder. Zijn analytisch vermogen is uitstekend. En hij heeft bewezen in de organisaties waarvoor hij in actie kwam, dat hij een verbinder is. Wij hebben alle vertrouwen in hem." 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, deelt de gevoelens van Van Oostveen. "We halen een Europees kampioen in huis. Eentje met, nog steeds, een topsportuitstraling. Maar ook een ex-topsporter met een grote betrokkenheid bij de totale breedte van het voetbal. Hij weet dat topvoetbal niet zonder amateurvoetbal kan. Hij gaat ons helpen het Nederlands voetbal sterker te maken, zeker weten. Hij heeft namelijk bewezen innovatief te zijn en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Dat is een noodzakelijke eigenschap."

Uitgebreid interview met technisch directeur Hans van Breukelen.

Achtergrond Van Breukelen

Hans van Breukelen was sinds 1 juli 2010 lid van de Raad van Commissarissen van PSV. Deze functie legt hij per 1 juli neer. Als doelman kwam hij in het profvoetbal uit voor FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij speelde 73 interlands voor Oranje en werd daarmee in 1988 Europees Kampioen. Met PSV won hij dat jaar ook de Europa Cup I. Hij was na zijn keepersloopbaan onder meer technisch directeur van FC Utrecht, zelfstandig ondernemer bij HvB Management en directeur van Sports&Technology. Tevens schreef hij meerdere aan voetbal gerelateerde boeken en geeft hij managementstrainingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen