Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Column Jan Dirk v/d Zee: Kunnen we op je rekenen?

Dit is een bericht voor iedereen die ouder is dan achttien jaar, van voetbal houdt en vindt dat de KNVB er de ballen van snapt of betere beslissingen moet nemen. Binnenkort heeft de bond 30 posities vacant in haar belangrijkste bestuursorgaan: De KNVB Ledenraad. Als lid van deze raad, ben je verantwoordelijk voor de strategische koers van de KNVB.

Wat dat betekent? Je hebt een beslissende stem bij alle cruciale keuzes in het voetbal, waaronder de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal, de evolutie van wedstrijdvormen voor pupillen en de doorontwikkeling van de voetbalsport voor vrouwen. Daarnaast geef je richting aan nieuw voetbalaanbod en de mogelijke introductie van de zelfpass, spelen zonder scheids en inschieten in plaats van -werpen. Je bemoeit je ook met de nieuwe opzet van de trainersopleidingen en bouwt mee aan de de Code of Football.

Stootje

Wie beslissingen neemt in de meest populaire sport van het land, weet dat er weerstand komt

Los van de hartstocht voor het spel, is het belangrijk dat je als vertegenwoordiger van de Ledenraad tegen een stootje kunt. Want wie beslissingen neemt in de meest populaire sport van het land, weet dat er weerstand komt. Houd er daarnaast rekening mee dat de taken van een lid van de Ledenraad vier tot zes uur per week gaan kosten. Er wordt ook van je verwacht dat je makkelijk contacten legt, misstanden wilt signaleren en voetbalontwikkelingen in kaart brengt. Je zet je bovendien in voor meer vrouwen op invloedrijke posities in het voetbal en datzelfde geldt voor Nederlanders met roots in het buitenland. Dat begint overigens bij de Ledenraad.

Voldoe je aan al die kenmerken en beschouw je de Ledenraad als een uitdaging, dan loopt het proces als volgt. Voor 12 november meld je je aan via het inschrijfformulier. Hierna worden alle gegadigden getoetst op onder meer leeftijd en lidmaatschap van de KNVB. Vanaf 16 november publiceren we de kandidatenlijst per kieskring. Vervolgens kunnen alle verenigingen op 12, 13 en 14 december namens hun leden een stem uitbrengen op één van de kandidaten uit de kieskring. De uiteindelijke stem van een vereniging wordt gewogen naar het aantal leden van de club.

Stem geven

Wat ik hoop? Dat we we zoveel mogelijk verrassende kandidaten vinden

Wat ik hoop? Dat we we zoveel mogelijk verrassende kandidaten vinden, jong en oud, uit alle lagen van de bevolking. Tegelijk hoop ik dat alle leden van clubs worden betrokken bij de verkiezing van de KNVB Ledenraad. Want alleen op die manier kunnen we een stem geven aan de 1,2 miljoen leden van de bond en wordt dit niet het feestje van regionale en nationale voetbalbestuurders. Dat begint in Zeist. Want de bond beslist niet alleen over de toekomst van ons voetbal, dat doen we samen.

Kunnen we op je rekenen?

Ledenraad Ledenraad Meer informatie over de verkiezingen, de vacature en de ledenraad.

Columns Jan Dirk van der Zee Columns Jan Dirk van der Zee Bekijk hier de eerder gepubliceerde columns van Jan Dirk van der Zee.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Laatste nieuws