Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zeven rode kaarten in weekeinde zorgt voor uitsluitingen

KNVB Media
KNVB Media
31 januari 2017, 11:55

De rode kaart was veel te zien in de Eredivisie en Jupiler League. - Foto: KNVB Media

Liefst zeven rode kaarten werden er afgelopen weekeinde uitgedeeld in de wedstrijden in het betaald voetbal. Vijf spelers zijn inmiddels akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal en hebben een schorsing opgelegd gekregen. Bersant Celina (FC Twente) en Darren Maatsen (Go Ahead Eagles) zijn niet akkoord. Hun zaken worden donderdag behandeld.

Excelsior kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen geen beroep doen op Jurgen Mattheij. De verdediger is door de tuchtcommissie betaald voetbal voor één wedstrijd uitgesloten vanwege zijn rode kaart in het uitduel met Roda JC (4-0). Mattheij werd zaterdag al na achttien minuten van het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken Mitchel Paulissen onderuit haalde.

Jupiler League

Twee duels schorsing voor Jop van Steen van Achilles'29.

Bij FC Dordrecht werden zaterdag in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (3-0) twee spelers met een rode kaart van het veld gestuurd. Bradley de Nooijer stopte een doorgebroken speler onreglementair af en is door de tuchtcommissie voor één duel geschorst, terwijl Michael Chacon drie wedstrijden moet toekijken omdat hij zich heeft schuldig gemaakt aan het trappen van een tegenstander.

Ook Jong PSV-spits Gianluca Scamacca bezondigde zich vrijdag in het uitduel met FC Emmen (1-1) aan het trappen van een tegenstander en is voor de eerstvolgende drie duels uitgesloten. Jop van Steen (Achilles'29) is door de tuchtcommissie voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Niet akkoord

Bersant Celina (FC Twente) en Darren Maatsen (Go Ahead Eagles) zijn niet akkoord gegaan met de schikkingsvoorstellen van de aanklager. Celina kreeg zondag in het thuisduel met FC Twente (1-2) rood wegens het trappen van een tegenstander en heeft een schikkingsvoorstel van twee wedstrijd schorsing ontvangen. Ook Maatsen moet in de ogen van de aanklager twee wedstrijden toekijken nadat hij zaterdag vanwege een gewelddadige handeling ten opzichte van zijn tegenstander rood had gekregen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-1).

Beide spelers en hun clubs zijn het niet eens met de voorstellen. Donderdag worden beide zaken in Zeist behandeld.

Vijfde gele kaart

Vanwege hun vijfde gele kaart zijn meerdere spelers in het betaald voetbal ook uitgesloten voor een duel. Dat zijn: Wout Weghorst en Ridgeciano Haps (AZ), Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles), Thomas Bruns (Heracles Almelo), Bram van Polen (PEC Zwolle), Kamen Hadzhiev (Fortuna Sittard), Cyriel Dessers (NAC Breda) en Deyovaisio Zeefuik (Jong Ajax).

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen