Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vliegende start Wedstrijdzaken-app en nieuwe pupillenvormen

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2017, 8:02

Afgelopen weekend werd de Wedstrijdzaken-app geïntroduceerd in het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Afgelopen weekend trokken duizenden voetballers en vrijwilligers weer naar hun club om het seizoen af te trappen met de eerste bekerwedstrijden. Wedstrijden waarbij de wedstrijdformulieren voor het eerst met Wedstrijdzaken-app ingevuld werden.

Het werd een vliegende start. Ruim 13.500 van de 15.000 wedstrijdformulieren zijn via de app ingevuld. Deze score van negentig procent is een compliment waard aan alle verenigingen en wedstrijdofficials.

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen

Maar het gebruik van de Wedstrijdzaken-app was niet het enige dat dit weekend veranderde. Op hetzelfde moment werd ook een start gemaakt met de nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen Onder 8 en Onder 9. Zo’n 8.300 teams in deze leeftijdscategorie speelden zaterdag hun wedstrijden op een kwart veld in een 6-tegen-6-wedstrijdvorm.

Om de start van het nieuwe pupillenvoetbal officieel in te leiden, was profvoetballer Nathan Rutjes, ambassadeur van het pupillenvoetbal, speciaal afgereisd naar sportcomplex Nieuw Terbregge in Rotterdam om bij zijn oude club de wedstrijd tussen RV & AV Sparta JO9-2 en LMO JO9-1 te leiden als spelbegeleider.

Nathan Rutjes trapt het nieuwe amateurseizoen 2017/'18 af.

Bal slijt sneller

Ook andere clubs gingen enthousiast aan de slag. "Het ging hartstikke goed! Het leek ook wat rustiger rondom de veldjes. Ouders hebben het dus ook goed opgepikt", zo meldt voetbalvereniging Reusel Sport. Ook bij sv Brunssum bevielen de nieuwe wedstrijdvormen. Ondanks dat het nog wennen was hoe om te gaan met de nieuwe spelregels, spatte het plezier van de kinderen af en waren ook de coaches enthousiast. Bij Spirit '30 zien ze nog wel een minpunt: nu het aantal balcontacten toeneemt, slijt de bal sneller...

Op het veld was er vrijwel niets meer te merken van alle discussies die er vorig seizoen waren over deze vernieuwing. Velden waren aangepast naar de juiste afmeting, teams bestonden uit een zestal spelers, nieuwe spelregels werden toegepast en er waren vooral heel veel lachende gezichten te zien op het veld. Een mooie start.

Veelgestelde vragen mDWF Veelgestelde vragen mDWF Meer informatie over de Wedstrijdzaken-app? Kijk hier. De optimale voorbereiding van vv Limmen op het mDWF De optimale voorbereiding van vv Limmen op het mDWF De invoering van het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) kon niet misgaan bij vv Limmen. Alle betrokkenen werden dusdanig goed ingelicht dat iedereen precies de werking van de KNVB Wedstrijdzaken app kende.


Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen