Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Video-assistent ook komend seizoen in KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2017, 16:21

Foto: KNVB Media

In het toernooi om de KNVB Beker wordt ook komend seizoen bij een aantal wedstrijden gebruik gemaakt van de video-assistent. Afgelopen seizoen is in het bekertoernooi al volop getest met de assistent op afstand. Dit tot volle tevredenheid van scheidsrechters en de KNVB.

De International Football Association Board (IFAB) maakte vrijdag bekend dat met ingang van dit seizoen ook in verschillende nationale competities gewerkt gaat worden met zogenaamde Video Assistent Referees (VAR). Onder meer in de MLS in de Verenigde Staten, de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga en de Portugese Primeira Liga zal de video-assistent bij iedere wedstrijd aanwezig zijn. In de Zuid-Koreaanse K-League is dit nu al het geval. In Polen en België zal de VAR bij een geselecteerd aantal competitiewedstrijden worden ingezet.

'Mooie stap'

Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Iedereen wil dat het voetbal nog eerlijker wordt en videoarbitrage zorgt hiervoor

"Dit is opnieuw een mooie stap voor videoarbitrage", aldus operationeel directeur van de KNVB Gijs de Jong. "Wij zijn blij dat, nadat wij vorig seizoen zijn begonnen met live testen in ons bekertoernooi, Amerika, Duitsland, Italië, Portugal, Polen en België nu aan de slag gaan met videoarbitrage in hun competitie. Voor het voetbal is het van belang dat er veel gewerkt wordt met videoarbitrage. Het is namelijk belangrijk om videoarbitrage zo snel mogelijk op een nog hoger niveau te krijgen en dit kan alleen door hier veel mee te werken."

"Als KNVB hebben wij er bewust voor gekozen om dit seizoen nog intensief te testen in ons bekertoernooi", vervolgt De Jong. "Wat er de komende seizoenen nog staat te gebeuren op dit gebied is nog even afwachten. Dit hangt af van onze bevindingen, de bevindingen van de IFAB, maar ook van financiering. Wij zijn in ieder geval erg blij met deze ontwikkeling. Iedereen wil dat het voetbal nog eerlijker wordt en videoarbitrage zorgt hiervoor."

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen