Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voormalig trainer Ger Blok (77) overleden

KNVB Media
KNVB Media
20 december 2016, 14:21

Oud-trainer Ger Blok in 1981 bij Jong Oranje, met o.a. Jacques Storm en Jurrie Koolhof in de selectie. - Foto: KNVB Media

Oud-trainer Ger Blok is maandagavond 19 december in zijn woonplaats Anna Paulowna op 77-jarige leeftijd overleden. Bij de KNVB was Blok onder meer jeugdcoach van de gouden lichting waartoe Marco van Basten behoorde.

Nadat Blok op 29-jarige leeftijd was begonnen als trainer bij vv SVM en later als eerste parttime trainer in het betaald voetbal werkzaam was als coach van De Volewijckers - hij combineerde die functie met zijn werk als gymdocent - trad Blok in 1972 in dienst bij de KNVB, waar hij als jeugdtrainer aan de slag ging.

Gouden lichting

Begin jaren tachtig was Blok bij Oranje onder 19 trainer van een gouden lichting voetballers, waartoe onder meer Marco van Basten, Mario Been en Gerald Vanenburg behoorden. Door een knappe prestatie op het EK plaatst het jeugdteam zich voor het WK onder 20 in Mexico, maar door een conflict met bondscoach Kees Rijvers vertrok hij kort na kwalificatie.

Na zijn tijd bij de KNVB vertrok Blok naar het buitenland, waar hij onder andere werkzaam was als bondscoach van Honduras en Myanmar en hij actief was in landen als Turkije en Saoedi-Arabië. Eind jaren negentig liep Blok door een val van de trap een dwarslaesie op, wat een eind van zijn carrière als trainer betekende. Sindsdien was hij aan zijn rolstoel gebonden. Zes weken geleden werd bij Blok leukemie geconstateerd.

Ger Blok tijdens een toernooi in Arnhem in oktober 1984. Op de foto staan verder: Roy Beukenkamp (Ajax), Bert Verhagen (PSV), Edwin Duim (PEC Zwolle), Joop Lankhaar (FC Den Haag), Peter van der Zwaan (Ajax), John Willems (De Graafschap), Ron Willems (PEC Zwolle), Bert de Meijer (Ajax), Peter Barendse (Feyenoord), Michel van Oostrum (Ajax), Pieter Huistra (FC Groningen), Rob Matthaei (Haarlem), J. van der Beek (FC Utrecht), Ed de Goeij (Sparta), Pierre le Grand (Feyenoord), Jos Mordang (Fortuna Sittard).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen