Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Os Lusitanos en vv Pernis openen seizoen met Supercup

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2016, 17:03

vv Pernis werd afgelopen seizoen voor het eerst in de historie landskampioen. - Foto: KNVB Media

De vrouwenteams van vv Pernis en Os Lusitanos strijden vrijdag 2 september om de Supercup zaalvoetbal. De wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar begint om 20.30 uur in de Groenoordhal in Schiedam.

De afgelopen twee jaar streden beide teams ook al om de eerste prijs van het seizoen. Vorig jaar ging Os Lusitanos met de Supercup aan de haal, destijds werd het na verlenging 2-1 voor de ploeg uit Amsterdam.

Bos, Playfair en Van Zadelhoff in de prijzen

Sharon van Zadelhoff (vv Pernis) is door haar collega's gekozen tot beste trainer van het afgelopen seizoen.

Voor aanvang van de wedstrijd van vrijdag worden twee speelsters en een coach gehuldigd voor hun prestaties van afgelopen seizoen. Michelle Playfair van Zuidoost United werd vorig jaar topscorer van de Eredivisie met 42 doelpunten en wordt hiervoor onderscheiden. Linda Bos (Os Lusitanos) en Sharon van Zadelhoff (vv Pernis) zijn door de coaches van de Eredivisie vrouwen gekozen tot respectievelijk beste speelster en beste trainer van afgelopen seizoen.

Linda Bos over haar uitverkiezing: "Dit had ik zeker niet verwacht. Na vorig seizoen ben ik gestopt als speelster van Lusitanos en achteraf kan je dus zeggen dat ik dit op mijn hoogtepunt heb gedaan. Het helpt natuurlijk mee dat je in een goed draaiend team met veel goede speelsters speelt. Mede dankzij hen heb ik zo’n goed seizoen kunnen draaien. Erg leuk om na mijn actieve carrière nog een keer in het zonnetje gezet te worden met mijn eerste individuele prijs!"

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen