Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Betaald Voetbal maakt 32 miljoen winst in seizoen 2014/'15

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2016, 10:00

Foto: KNVB Media

Voor het zesde opeenvolgende jaar doen de Eredivisie en de Jupiler League in samenwerking met KNVB Expertise verslag van de financiële situatie in het Nederlandse betaald voetbal. 'Het Seizoen in Cijfers 2014/'15' geeft een transparant beeld van de cijfermatige ontwikkelingen binnen het Nederlandse betaald voetbal over het afgelopen seizoen.

De kerncijfers over seizoen 2014/'15 zijn:

Eredivisie 2014/'15

  • Totale omzet:                       443,3 miljoen
  • Totale bedrijfslasten:           468,6 miljoen
  • Bedrijfsresultaat:                  -25,3 miljoen
  • Inkomsten transfermarkt:      75,1 miljoen
  • Nettoresultaat:                      38,8 miljoen 

Jupiler League 2014/'15

  • Totale omzet:                         61,3 miljoen 
  • Totale bedrijfslasten:             72,9 miljoen
  • Bedrijfsresultaat:                  -11,6 miljoen
  • Inkomsten transfermarkt:        4,8 miljoen
  • Netto resultaat:                      -6,1 miljoen

Seizoen in Cijfers Seizoen in Cijfers Bekijk het overzicht van de kerncijfers van de Eredivisie en de Jupiler League in het seizoen 2014/'15.

Jacco Swart, directeur Eredivisie CV (ECV): "Jaar op jaar zien we in de Eredivisie dat de clubs er beter in slagen een stabiel financieel beleid te voeren. Vanzelfsprekend zijn en blijven daarbij de verschillen tussen individuele clubs groot. Over de hele linie kunnen we echter vaststellen dat in 2014/15 de totale omzet op niveau blijft, de lasten onder controle zijn en dat het bedrijfsresultaat zelfs is verbeterd. Een succesvol transferbeleid is nog altijd nodig om winst te maken, maar dit is dan ook altijd eenvan de kernkwaliteiten van de Eredivisie clubs geweest."

Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie (CED): "In de getallen van de Jupiler League zie je altijd het effect van gedegradeerde ploegen. Zowel in positieve zin voor wat betreft toeschouwersaantallen als in negatieve zin voor wat betreft het netto resultaat. Wij zijn in gesprek met deze clubs om te kijken op welke wijze de CED kan helpen om de financiële effecten van een degradatie zo goed mogelijk te managen. Uit onze eigen gedetailleerde analyse met het oog op het 5-jarenplan, komt naar voren dat clubs die meerdere jaren binnen de Jupiler League actief zijneen sterke kostenbegrotingsdiscipline kennen. Hierop voortbordurend hebben we de handen ineen geslagen om de aankomende jaren best practices met elkaar te delen en financiën te monitoren vanuit een sterke collectieve basis. Het creëren van een gezonde en sterke Jupiler League is daarbij het uitgangspunt. Voor alle clubs binnen de divisie een goede ontwikkeling"

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen