Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wegen coach Jan Willem van Ede en KNVB scheiden

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus 2016, 15:21

Jan Willem van Ede was sinds 2005 onderdeel van de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal. - Foto: KNVB Media

De KNVB neemt afscheid van Jan Willem van Ede. Van Ede was assistent-coach en keeperstrainer van het Nederlands vrouwenelftal. Een verschil van inzicht tussen bondscoach Van der Laan en Van Ede heeft geleid tot het verbreken van het contract.

Bondscoach Arjan van der Laan: „Het is spijtig dat de samenwerking met Jan Willem eindigt, maar ik heb de afgelopen maanden moeten concluderen dat we op een aantal vlakken niet op één lijn zitten. Dat doet niets af aan zijn jarenlange inzet voor het Nederlands vrouwenelftal, maar naar mijn mening is er helaas onvoldoende basis om verder te gaan."

Verschil van inzicht

“Jan Willem heeft fantastisch werk geleverd bij de KNVB,” zegt manager Vrouwenvoetbal Minke Booij. “Mede door hem professionaliseerde het Nederlands vrouwenelftal de afgelopen jaren en behaalde het team mooie resultaten. Maar zoals dat soms gaat binnen teams en organisaties, ontstond er tussen Jan Willem en de hoofdcoach een verschil van inzicht over de te varen koers bij het Nederlands elftal. Daarom hebben we besloten dat we de samenwerking beëindigen. We wensen Jan Willem veel succes in zijn verdere carrière.”

Jan Willem van Ede was sinds 2005 onderdeel van de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal. Tevens was de oud-doelman van onder andere FC Utrecht en PSV bij de KNVB actief als assistent- en keeperstrainer bij verscheidene nationale jeugdelftallen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen