Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeremiah St. Juste twee duels aan de kant

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2017, 14:06

Jeremiah St. Juste heeft een schikkingsvoorstel ontvangen na zijn rode kaart van zondag. - Foto: KNVB Media

SC Heerenveen heeft het schikkingsvoorstel voor Jeremiah St. Juste van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd. De verdediger is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

St. Juste kreeg zondag in de blessuretijd van het Eredivisieduel tegen AZ de rode kaart vanwege ernstig gemeen spel. SC Heerenveen verloor de wedstrijd met 1-2.

Ook Kenny Elders en Danny Verbeek kregen dit weekend de rode kaart vanwege ernstig gemeen spel. Respectievelijk Achilles'29 en NAC Breda accepteerden het schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Eén duel

Ernestas Setkus kreeg een schikkingsvoorstel van één duel schorsing. De keeper van ADO Den Haag kreeg zaterdag in het met 3-1 verloren duel tegen Go Ahead Eagles in de 73ste minuut een rode kaart. Setkus belette Sam Hendriks op onreglementaire wijze een scoringskans. ADO Den Haag is akkoord.

Ook doelman Tamati Williams van RKC Waalwijk staat één duel langs de kant. Hij voorkwam vrijdag een doelpunt van NAC Breda door buiten het strafschopgebied de bal met de hand te raken. Williams kreeg daarvoor de rode kaart.

De rode kaart van Juninho Bacuna is geseponeerd. De speler van FC Groningen kreeg de rode kaart zaterdag in het uitduel tegen Feyenoord. De aanklager betaald voetbal heeft deze beslissing genomen naar aanleiding van de ingediende verklaringen en de televisiebeelden.

Vijfde gele kaart

Lucas Bijker (sc Heerenveen), Kelvin Leerdam (Vitesse), Jamiro Gregory Monteiro Alvarenga (sc Cambuur), Christopher Braun (Fortuna Sittard), Jinty Caenepeel (FC Eindhoven), Freek Thone (Achilles'29) en Vito van Crooij (VVV-Venlo) staan na hun vijfde gele kaart één duel aan de kant. Danny Post (VVV-Venlo) is eveneens voor één duel geschorst. Hij kreeg dit weekend zijn tiende gele kaart.

Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17 Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17 Bekijk het overzicht.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen