Vierde periode: prooi voor SC Cambuur of De Graafschap

KNVB Media
KNVB Media
20 april, 14:00

SC Cambuur kan vrijdag de vierde periode winnen. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo promoveert naar de Eredivisie, Helmond Sport (periode) en SC Cambuur (in ieder geval via de ranglijst) staan in de play-offs om promotie/degradatie. Dat zijn momenteel de enige zekerheden in de Jupiler League. Vrijdag komt daar een nieuw beslissend moment bij, namelijk de winnaar van de vierde periodetitel.

Die titanenstrijd is met nog één ronde te gaan teruggebracht tot twee clubs: SC Cambuur en De Graafschap. Beide teams hebben in de voorgaande acht duels negentien punten verzameld. Op basis van een beter doelsaldo (+16 om +10) hebben de Friezen momenteel de betere papieren. In de beslissende wedstrijd ontvangen zij vrijdag in eigen huis RKC Waalwijk, terwijl De Graafschap op bezoek gaat bij Almere City FC.

Winnaars periodetitels

VVV-Venlo is al zeker van promotie naar de Eredivisie.

Wie zijn de winnaars van de eerste, tweede en derde periodetitel, en spelen straks in de Jupiler Play-Offs? Het antwoord op die vraag is wat gecompliceerd. Dit vanwege het feit dat de beloftenteams zijn uitgesloten van deelname aan de play-offs en VVV-Venlo al is gepromoveerd en dus geen play-offs meer hoeft te spelen.

Wint een beloftenteam een periodetitel, dan wordt diens plaats in de play-offs ingenomen door de nummer twee van de betreffende periode. Heeft dit team al een periodetitel of is dit team uitgesloten van deelname aan de play-offwedstrijden (beloftenteam/promovendus), dan wordt deze plaats ingenomen door het best geklasseerde team in de eindrangschikking van de Jupiler League, dat geen periodetitel heeft gewonnen.

Periodetitels

 WinnaarUitgesloten, dus nr. 2Uitgesloten, dus hoogst geklasseerd
Periode 1Jong PSVVVV-Venlohoogst geklasseerd
Periode 2VVV-VenloHelmond Sport-
Periode 3VVV-VenloJong Ajaxhoogst geklasseerd
Periode 4SC Cambuur/De Graafschap--

Jupiler Play-Offs starten 8 mei

Ook een zekerheid: op maandag 8 mei gaan de Jupiler Play-Offs van start. In deze eerste ronde staan de vier laagst geplaatste clubs uit de Jupiler League in een thuis- en uitwedstrijd tegenover elkaar. De winnaars stromen door naar de halve finales waarin zij de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie treffen. De vier hoogst geplaatste teams van de Jupiler League spelen in de andere halve finales tegen elkaar. De vier winnaars van de halve finales strijden vervolgens in de twee finales om de twee plaatsen in de Eredivisie. De hoogst geplaatste teams beginnen de finale met een uitwedstrijd.

De halve finales van de Jupiler Play-offs vinden plaats op donderdag 18 en zondag 21 mei, in plaats van de eerder gecommuniceerde 19 en 22 mei. Ook de aanvangstijden van de wedstrijden in de play-offs staan inmiddels vast.

Het virtuele schema voor de Jupiler Play-Offs, op basis van de huidige stand op de ranglijst.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven