Compleet programma Jupiler Play-Offs

16 mei 2016, 19:00

De Graafschap staat in de finale van de Jupiler Play-Offs - Foto: KNVB Media

De finales van de Jupiler Play-Offs zijn bekend. In de eerste finale strijden De Graafschap en Go Ahead Eagles om een ticket voor de Eredivisie, in de andere finale gaat het tussen Willem II en NAC Breda. Sparta Rotterdam kroonde zich eerder al tot kampioen van de Jupiler League en is de eerste promovendus.

Scheidsrechters Scheidsrechters Wie fluit welke wedstrijd in de finales van de Jupiler Play-Offs?

FC Emmen - Almere City FC1-4

NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar beëindigt zijn carrière na afloop van de Jupiler Play-Offs

Willem II - Almere City FC5-2

Jurgen Streppel neemt het met Willem II in de finale op tegen streekgenoot NAC Breda

FINALES
Donderdag 19 mei 2016
Go Ahead Eagles - De Graafschap19.45 uur (live FOX Sports)
NAC Breda - Willem II18.30 uur (live FOX Sports)
Zondag 22 mei 2016
De Graafschap - Go Ahead Eagles12.30 uur (live FOX Sports)
Willem II - NAC Breda16.45 uur (live FOX Sports)

Als kampioen van de Jupiler League heeft Sparta Rotterdam zich al verzekerd van de Eredivisie seizoen 2016/'17. Wie volgt?

Reglement

Hieronder het betreffende artikel 3 uit het reglement play-offs om promotie/degradatie, die betrekking heeft op het verkrijgen van een beslissing in een ronde van deze Jupiler Play-Offs.

Artikel 3

De play-off ronden om promotie/degradatie (PD) worden gespeeld volgens een knock-out systeem waarbij iedere ronde bestaat uit een uit- en een thuiswedstrijd. Indien de desbetreffende deelnemers alsdan evenveel punten hebben behaald, is het doelsaldo bepalend voor het behalen van de volgende ronde. Is ook het doelsaldo van de desbetreffende deelnemers gelijk, dan wordt de volgende regeling gehanteerd:

1. de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten tellen dubbel;
  2. indien de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten geen uitsluitsel geven, wordt een verlenging gespeeld:
  • onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd van de tweede wedstrijd in een speelronde, wordt opnieuw geloot voor de doelkeuze;
  • er wordt 2 x 15 minuten verlengd;
  • na 15 minuten wordt van doel gewisseld;
  • de in de verlenging door de uitspelende deelnemer gescoorde doelpunten tellen dubbel;
  • indien de wedstrijd, nadat 2 x 15 minuten is gespeeld, niet door een van beide deelnemers is beslist, valt de beslissing door het nemen van strafschoppen op de wijze zoals is vastgelegd in de Spelregels Veldvoetbal.