Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB complimenteert Kamphuis: 'Hij voelde het perfect aan'

KNVB Media
KNVB Media
4 december 2016, 13:16

Scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf zaterdagavond geen gele kaart aan Nathan nadat hij zijn shirt uittrok. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft Jochem Kamphuis bij monde van operationeel directeur Gijs de Jong gecomplimenteerd voor het achterwege laten van een gele kaart nadat Vitesse-speler Nathan zijn shirt uittrok.

"Soms moet je durven het anders dan anders te doen en dat heeft Jochem gisteren perfect aangevoeld", zegt De Jong. "Scheidsrechters zijn mensen van vlees en bloed en dat moeten we koesteren. Natuurlijk zijn er regels, maar dit was voor ons de uitzondering die de regel bevestigt." 

In de blessuretijd van de wedstrijd tussen Vitesse en PEC Zwolle, zaterdagavond, maakte de Braziliaan Nathan de 3-1. Hij vierde dit door zijn shirt uit te trekken en een shirt te tonen met de tekst 'Força Chape'. Twee van zijn vrienden waren voetballer bij Chapecoense en overleefden de vliegramp in Colombia niet. Scheidsrechter Jochem Kamphuis liet de gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt achterwege.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen