Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax vrouwen voor het eerst in de historie landskampioen

KNVB Media
KNVB Media
19 mei 2017, 22:17
1:12

De vrouwen van Ajax zijn voor het eerst in de geschiedenis landskampioen geworden. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van Ajax zijn voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland geworden. Met een 2-1 overwinning op ADO Den Haag werd het eerste landskampioenschap op Sportpark de Toekomst binnengesleept.

Ajax ging het voorlaatste competitieduel in met vijf punten voorsprong op concurrent FC Twente. Omdat het gehalveerde puntentotaal van de Tukkers bij ingang van de play-offs naar boven was afgerond, hadden de Amsterdammers vrijdagavond genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Het is voor het eerst sinds de toetreding van Ajax tot de Eredivisie Vrouwen, in 2012, dat de club kampioen is geworden. Hiermee wordt de hegemonie van FC Twente, dat de afgelopen vier jaar landskampioen werd, doorbroken.

Constant seizoen

De Ajacieden voerden sinds speelronde vijf de ranglijst aan en leken bij vlagen onverslaanbaar. Zelfs bij ingang van de play-offs, waarbij het puntenaantal van de ploegen werd gehalveerd, behield Ajax een grote voorsprong. De ploeg van trainer Ed Engelkes verloor het hele seizoen slechts één keer. En keepster Eli Sarasola moest in 26 wedstrijden maar veertien tegendoelpunten toestaan.

De kampioen in de Eredivisie Vrouwen 2016/2017 viert feest.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen