Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Supporters: praat mee over nieuwe competities

KNVB Media
KNVB Media
3 november 2016, 17:51

Supporters kunnen meepraten over het vernieuwen van de competitie. - Foto: KNVB Media

Voetbalsupporters worden betrokken bij de studie naar mogelijke vernieuwingen in de Nederlandse Eredivisie, Jupiler League en de KNVB Beker. Via een online-enquête kunnen voetbalsupporters hun mening geven over verschillende aspecten van de competities. Van de aanvangsdatum van de competitie tot aan opzet van de play-offs. Van het aantal teams in de competities, tot aan de wijze waarop de Europese tickets moeten verdeeld.

De resultaten vormen een belangrijk onderdeel in de studie om de Nederlandse competities te verbeteren. Iedereen die wil, kan door middel van de enquête (zie link onderaan dit artikel) zijn stem over de Nederlandse competities laten horen.

Nederlandse competities onder de loep

Ontwikkelingen die voetballers beter maken, Nederlandse clubs naar een hoger niveau tillen en meer spannende wedstrijden voortbrengen. Dat is de ambitie waarmee de huidige competities onder de loep worden genomen. In deze zoektocht naar verbeteringen in onze competities wordt het Nederlandse voetballandschap nadrukkelijk betrokken. Alle clubs, maar ook supporterscollectieven, (oud-)voetballers, voetbaljournalisten en overheden leveren een bijdrage.

De studie resulteert in een advies voor de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in mei 2017. Op die vergadering stemmen de betaald voetbalclubs over eventuele vernieuwingen van de competities in het Nederlandse voetbal. De studie is een initiatief dat van de voetbalbond (KNVB), Eredivisie (ECV), Jupiler League (CED), de spelersraad (CSR) en trainer-coaches (CBV).

Supportersonderzoek vernieuwing competities Supportersonderzoek vernieuwing competities Neem hier deel aan het supportersonderzoek.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen