Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drachtster Boys wint bij Pernis; strijd zaaltitel naar climax

KNVB Media
KNVB Media
3 juni 2017, 10:42

Vrouwen en staf van Drachtster Boys vieren de 4-0 - zege bij vv Pernis. - Foto: KNVB Media

Drachtster Boys heeft in de finale van de play-offs om de zaalvoetbaltitel bij de vrouwen tegen vv Pernis een derde duel afgedwongen. En hoe. De regerend landskampioen werd in eigen huis met 0-4 verslagen. Het beslissende duel is op vrijdag 9 juni in de Groenoordhal in Schiedam.

Wie gaf er nog wat voor de kansen van Drachtster Boys in de finale om het landskampioenschap zaalvoetbal bij de de vrouwen? De bekerwinnaar leek na de slopende confrontaties met KTP Nieuw Roden (Bekerfinale en halve finale play-offs) op de achterste benen te lopen.

Droom 

Natuurlijk de droom van de eerste landstitel gaf hernieuwde energie, maar het sterke vv Pernis - regerend landskampioen en nummer een uit de reguliere competitie - zette de vrouwen uit Friesland met beide voeten op aarde. vv Pernis won in de Snijhal in Drachten met maar liefst 1-5 en dacht thuis de tweede schaal op rij binnen te halen. 

Drie doelpuntenmakers op een rij: Prijs, Veeler en Hylkema.

Niets was vrijdagavond minder waar in de Groenoordhal. Eigenlijk voltrok zich in Schiedam hetzelfde scenario als een week eerder in Drachten. Een gelijkopgaande eerste helft met kansen over en weer, alleen was het nu Drachtster Boys dat via Bernou Hylkema de eerste goal maakte en in de tweede helft iets meer achterover kon leunen en uitlopen naar 0-4 via goals van Jessie Prijs, Vera Veelers en Marian Meijer. 

Apotheose

De vrouwen vierden de overwinning met de talrijke meegereisde supporters uit Friesland. Een unieke dubbel gloort nog altijd. De tribunes zullen volgende week voor een deel weer oranje gekleurd zijn. De bussen zijn al geboekt voor een heerlijke apotheose van de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen.

Aanvoerder Jessie Prijs was met een treffer wederom belangrijk voor Drachtster Boys.

De zege wordt gevierd met het talrijke meegereisde publiek uit Friesland.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen