Drachtster Boys en Pernis naar finale Eredivisie Vrouwen

21 mei 2017, 7:00

Drachtster Boys en VV Pernis maken uit wie kampioen van Nederland wordt. - Foto: KNVB Media

Drachtster Boys of VV Pernis wordt kampioen in de Eredivisie Vrouwen. Beide zaalvoetbalteams wisten hun noodzakelijke beslissingsduel in de halve finale na een spannende strijd te winnen.

In de halve finale was bij beide confrontaties een beslissingswedstrijd nodig, nadat aan de ene kant zowel Drachtster Boys als KTP Nieuw Roden al een duel had gewonnen, en aan de andere kant ook VV Pernis en FC Gelre een van de duels wisten te winnen. De eerste finalewedstrijd wordt 26 mei gespeeld. Dan komt VV Pernis in Drachten op bezoek bij Drachtster Boys.

Puntje van de stoel

Drachtster Boys won na strafschoppen. Foto: Tibbesma Fotografie

Vooral bij de Friese club bleven de toeschouwers tot het laatste moment op het puntje van hun stoel zitten. Er moesten strafschoppen aan te pas komen in de wedstrijd tegen KTP Nieuw Roden. Voor volle oranje- en blauwgekleurde tribunes wist Drachtster Boys de leiding te nemen via Esther van Toledo. Na de wissel kregen beide teams kansen, maar was het Martine Kooiker die de gelijkmaker achter keepster Teuny Bosma schoot.

Er was een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. In de eerste verlenging namen de bezoekers een voorsprong nadat Mariel Miedema bij de tweede paal een corner binnenschoot. Marian Meijer maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. Daardoor moesten penalty’s bepalen wie de eindstrijd zou bereiken. Drachtster Boys deed dit uiteindelijk beter, waarna de gastvrouwen opgelucht een klein feestje konden vieren.

Pernis-FC Gelre

In de andere halve finale wist VV Pernis/Barcelona Soccer Schools nipt te winnen van FC Gelre. De landskampioen nam voor de rust een 1-0 voorsprong. In de tweede helft maakt de thuisploeg ook de tweede treffer. De Gelderse vrouwen kwamen terug via Angela van Rooy. De bezoekers probeerden vervolgens van alles, maar ondanks grote kansen werd het niet gelijk.

WedstrijdUitslag
Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden2-2 (Drachtster Boys wns)
VV Pernis - FC Gelre2-1

Promotie

Os Lusitanos en Exstudiantes Zwolle zijn gepromoveerd naar de Eredivisie Vrouwen nadat ze zaterdag hun laatste wedstrijd wonnen. De Amsterdamse vrouwen speelden in Harkema tegen koploper Viod en wisten daar met maar liefst 1-5 te winnen. De goals van de bezoekers kwamen van Petra Verbeek, Manon van de Boogaard, Gilanne Louwaars en twee maal Leonne Stentler.

Os Lusitanos keert terug in de Eredivisie.

Exstudiantes moest ook winnen – van Mazzelstars – om de Eredivisie te bereiken. Jorie Schepers en Ellen Marrisink  zorgden voor een 1-2 voorsprong bij rust, waarna Sanne Pluimers met haar doelpunt de overwinning zeker stelde.