Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Friese derby prooi voor Drachtster Boys

KNVB Media
KNVB Media
14 januari 2017, 16:43

Pernis hervatte de competitie met een overwinning op Reiger Boys. - Foto: Paul van der Molen

De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys hebben in de elfde speelronde van de eredivisie de Friese derby tegen Avanti/Keuning Advocaten winnend afgesloten. In Stiens gingen de bezoekers er met een 5-0 zege vandoor.

Jessie Prijs (2), Lotte Donath, Bernou Hylkema en Vera Veelers namen de doelpunten voor Drachtster Boys voor hun rekening. De ploeg van Symen Abe Hoekstra stijgt daardoor naar de vierde plek.

Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools hervatte de competitie met een overwinning op Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Mylenca van Ee scoorde driemaal voor de nummer één van de ranglijst. Lotte Bijl zorgde voor het enige doelpunt van Reiger Boys.

Spanning en strijd in Wehl

In Wehl was er veel spanning in het duel tussen FC Gelre en KTP Nieuw Roden. De Gelderse ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam via Angela van Rooy en Judith Westervelt op een 2-0 voorsprong. De bezoekers maakten nog voor rust de 2-1. Na de wisseling van speelhelft rondde Angela van Rooy een mooie aanval af en bracht de stand op 3-1 voor de thuisploeg. Daarna nam Nieuw Roden het initiatief over en door viermaal te scoren draaide het de rollen om. Door de nederlaag zakt de thuisploeg van de vierde naar de zesde plek op de ranglijst.

Ook in Groningen was het spannend. Daar kwam Pro Futsal Club met 3-1 voor tegen de studentes van drs. Vijfje. De noorderlingen toonden echter aan over veerkracht te beschikken. Ze vochten zich terug en wonnen de partij uiteindelijk met 4-3. Drs. Vijfje bezet na de zege de vijfde plek, met evenveel punten als nummer vier Drachtster Boys.

Verrassing blijft uit in Amsterdam

In Amsterdam leek lange tijd een verrassing in de lucht te hangen. Zuidoost United had het in eigen huis heel lastig tegen de nummer laatst Team Alkmaar/Sportstars. Pas in de slotfase slaagde de thuisploeg er in de wedstrijd te beslissen. De Alkmaarse vrouwen  kregen op het moment dat Joelle Groet was weggestuurd met een tweede gele kaart de 6-5 om de oren.

WedstrijdResultaat
Avanti/Keuning Advocaten - Drachtster Boys0-5
FC Gelre - KTP Nieuw Roden3-5
G.S.V.F. drs. Vijfje - Pro Futsal Club4-3
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - vv Pernis/Barcelona Soccer Schools1-3
Zuidoost United - Team Alkmaar/Sportstars6-5

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen