Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SWZ Boso Sneek kampioen: promotie naar Topklasse

KNVB Media
KNVB Media
26 april 2015, 16:23

Foto: Nico Altenburg

SWZ Boso Sneek heeft in de zondag Hoofdklasse C het kampioenschap voor zich opgeëist. Op eigen veld liet het team niets aan het toeval over: De Bataven werden in de kampioenswedstrijd met 6-0 verslagen. Met nog twee wedstrijden te spelen zijn de Snekers niet meer in te halen door achtervolger MSC. Met het kampioenschap dwingt SWZ Boso Sneek directe promotie naar de Topklasse af.

Een galavoorstelling

In een koud en regenachtig Sneek kregen de vele toeschouwers het al snel warm. SWZ Boso Sneek trakteerde de supporters op een galavoorstelling. De Bataven kwamen er niet aan te pas, maar de vele aanwezigen moesten tot vijf minuten voor rust wachten op de openingsgoal. Vanuit een corner scoorde Erolind Derguti, waarna Sean de Ruiter op slag van de pauze de 2-0 ruststand op het scorebord schoot. Na rust was het helemaal genieten op het sportpark aan de Molenkrite. Via goals van opnieuw Derguti en De Ruiter, tekende Age-Hains Boersma in de slotfase ook voor twee doelpunten.

Teammanager Martin van Klaveren: "Dit vervult mij met trots. Er gebeurt heel veel bij deze vereniging. We hebben ploeg die al een aantal jaar met elkaar speelt. Ze kennen de slagen van de zweep. Op basis van onze kwaliteiten, de inzet en onze volwassenheid zijn we denk ik terecht kampioen." 

Topklasse ultieme beloning

Aankomend seizoen komt SWZ Boso Sneek opnieuw uit in de Topklasse. Ook in het seizoen 2012/2013 speelde de Sneker club op het hoogste amateurniveau, maar degradeerde nog hetzelfde voetbaljaar. Van Klaveren: "Spelen in de Topklasse is de ultieme beloning op dit seizoen. We zijn achter de schermen al bezig met versterkingen, om zo de ondergrens van de selectie omhoog te krikken. Ik denk dat we in de Topklasse wat kunnen betekenen komend seizoen, al zal ik ook niet meteen zeggen dat we meedoen voor de prijzen."

Feestweek in Sneek

Met het kampioenschap van SWZ Boso Sneek is het feest in de Friese stad compleet. Vorige week werden de Vrouwen 1 van SWZ Boso Sneek al kampioen, waarna zaterdag de A1 van de fusieclub eveneens met de titel aan de haal ging. Daarnaast veroverde volleybalclub Sneek zaterdagavond ook nog eens het landskampioenschap. Een Sneekweek in het klein: "We zetten Sneek als voetbalstad op de kaart. Samen met ONS Boso Sneek zijn er komend seizoen twee ploegen vertegenwoordigd in de Topklasse. Maar nu eerst feest!" 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen