Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: minuut stilte voor overleden kat

KNVB Media
KNVB Media
18 september 2017, 15:25

Gebroederlijk naast elkaar voor een minuut stilte. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Het voetbalseizoen is inmiddels afgetrapt en ook de redactie van Mooie Maandag komt weer langzaam in vorm. Ook dit seizoen houden we je op de hoogte van de meest bizarre gebeurtenissen op de Hollandse velden.

We trappen af met Eric Hoogendorp. Vlak voor aanvang van het duel tussen DVVA 9 en De Meer 6 vraagt hij beide teams om een minuut stilte. In aanloop naar deze wedstrijd heeft de arbiter slecht nieuws moeten verwerken. Een sterfgeval 'in privékring', krijgen de spelers te horen.

Gebroederlijk

Daar staan de spelers dan. Gebroederlijk naast elkaar. Doodse stilte. Een indrukwekkend eerbetoon voor… de kat Angel, zo blijkt later.

De scheidsrechter moest Angel eerder die week op negentienjarige leeftijd laten inslapen. De ingeving kwam spontaan, al is het ongeloof bij de spelers groot als ze pas na de wedstrijd horen dat ze een poes hadden geëerd. "Het was gewoon een geintje", vertelt de scheidsrechter na de wedstrijd tegen RTVNH.

Hoogendorp heeft nóg een kat. "Die is nu zeventien jaar, dus zal nog een jaar à anderhalf jaar leven." Toch is de kans klein dat die kat na zijn dood eenzelfde eerbetoon krijgt als Angel. "Het was een ludieke actie."

Wereldrecord penalty's

Tijdens de Zwaluwen Jeugd Actie is vrijdag het wereldrecord aaneengesloten penalty’s nemen verbroken. Er werden op de velden van sv TOP in Oss liefst 2475 strafschoppen genomen.

Guiness Book of Records Guiness Book of Records De Zwaluwen Jeugd Actie verbeterde het wereldrecord strafschoppen!

Moment van de Week weer van start!

Op de kanalen van Voetbal.nl gaan we na komend weekeinde weer van start met het Moment van de Week. Waarin we op zoek gaan naar de meest geweldige momenten van de amateurvelden. Heb jij een beauty, een heerlijke actie of een schitterende blunder vastgelegd? Stuur het in en maak kans op mooie prijzen.

Moment van de Week Moment van de Week Stuur je inzending in!

Vaste volger en vriend van de show David Dilling geeft alvast het goede voorbeeld. Hij stuurde deze briljante volley van Richard Versteden van VUC uit Den Haag in.

En dan nu…

Even aandacht voor de assistent-scheidsrechter van vv Ameide.

Stel jouw training samen met Rinus

Je trainingen en seizoensplanning bij de hand. Thuis en op het veld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen