Over de KNVB Voetbalkampen

De plek waar de nationale selecties trainen, eten en slapen. Middenin het voetbalhart van Nederland.

Hoe leuk zou het zijn om daar plezier en nieuwe vriendjes/vriendinnetjes te maken en ook nog eens begeleid te worden door gediplomeerde KNVB-trainers en -
begeleiders? Goed nieuws, want dat is precies wat er gebeurt tijdens de KNVB Voetbalkampen op de KNVB Campus in Zeist. 

Vanwege het grote succes van vorig jaar zijn de KNVB Voetbalkampen in 2017 er natuurlijk weer!

Vanwege het grote succes van vorig jaar zijn de KNVB Voetbalkampen in 2017 er natuurlijk weer! En dit jaar niet alleen in de zomervakantie, maar ook in de herfstvakantie! De aftrap vond plaats in de meivakantie, waarna na een periode van korte rust door gegaan wordt met zes weken van 5-daagse KNVB Voetbalkampen in de zomervakantie (10 juli t/m 18 augustus).

Om dit fantastische jaar af te sluiten staat in de herfstvakantie (16 t/m 18 oktober) ook nog een 3-daags KNVB Voetbalkamp gepland! Een vol seizoen waar iedereen tussen de 8 en 15 jaar van harte welkom is om de leukste voetbalvakantie van Nederland te beleven.

 • De deelnemers gaven de KNVB Voetbalkampen gemiddeld een 8,9!

Na het grote succes van vorig jaar, met een gemiddeld eindcijfer van 8.9 (bezoekersonderzoek 2016), willen we in 2017 weer zoveel mogelijk voetballers, voetbalsters en keepers een onvergetelijke voetbalvakantie laten beleven.

 
 

Ron Vlaar support de KNVB Voetbalkampen.

Perfecte balans

Uiteraard veel voetballen of keepen, maar ook FUN-games spelen, het bos in duiken met een bal en zelfs blijven slapen op het kamp!

Uiteraard veel voetballen of keepen, maar ook FUN-games spelen, het bos in duiken met een bal en zelfs blijven slapen op het kamp! Tijdens de KNVB Voetbalkampen leren kinderen op de velden van de KNVB Campus in Zeist in één, drie of vijf dagen nog beter te worden in hun spel, techniek, tactiek en balbehendigheid en spelen ze samen met hun leeftijdsgenoten die net zoveel van voetbal houden als zij. Op en top plezier tijdens de zomer- of herfstvakantie, waarin een perfecte balans tussen prestatie en plezier centraal staat; het ontwikkelen van het voetbal- en op sociaal vlak!

Techniek speelt een belangrijke rol tijdens de trainingen.

Uiteraard leren de deelnemers in korte tijd veel bij! Van de gediplomeerde KNVB-trainers en begeleiders, maar ook van elkaar. Logisch, want je bent iedere dag heerlijk met voetbal bezig. In het vernieuwde trainingsprogramma is de visie van de KNVB volledig opgenomen in combinatie met FUN-games, waar ongemerkt toch ook techniek voor nodig is! De KNVB Voetbalkampen kunnen worden gezien als ultieme voorbereiding op een nieuw seizoen of de rest van een seizoen in een vakantiesfeer. Over de KNVB CampusAlles over de KNVB Campus; de thuisbasis van de KNVB Voetbalkampen.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Een complete week voor iedere voetballiefhebber!

Naast de vele partij- en positiespelen, individuele techniektraining, looptraining en afrondvormen staat er dit jaar ook het persoonlijk ontwikkelingsplan centraal. Iedere deelnemer maakt persoonlijk een keuze uit verschillende voetbalonderdelen, die de gehele (mid)week onder individuele begeleiding op vaste momenten geoefend worden. Denk aan: trainen van het ‘mindere’ been, koppen, wreeftrap, omhaal maken etc. Het mooiste om te zien is het verschil van niveau bij binnenkomst op maandag en het verlaten van de campus op woensdag of vrijdag!

De lunch is een vast onderdeel van zowel de dag- en slaapkampen.

Dag- en slaapkampen

De deelnemers kunnen kiezen uit dag- en slaapkampen. Bij de dagkampen volgen de deelnemers van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag (woensdagmiddag bij de herfstvakantie voetbalkampen) alle programmaonderdelen. Elke middag worden ze opgehaald om thuis te slapen. De volgende ochtend zetten hun ouders of verzorgers ze weer af op de KNVB Campus. De KNVB Voetbalkampen bieden een gratis opvangservice aan voorafgaand aan het kamp en direct daarna (1 uur voordat het programma start en 1 uur na afloop van het kamp). 

Bij de slaapkampen volgen de deelnemers van maandagochtend tot vrijdagmiddag (woensdagmiddag bij de herfstvakantie voetbalkampen) alle programmaonderdelen, krijgen zij aansluitend een diner en een avondprogramma en slapen zij in de speciaal ingerichte KNVB Voetbalkampen slaapaccommodaties. Elke ochtend wordt er gezamenlijk ontbeten voordat het programma weer begint. Uiteraard kan je als meisje ook blijven slapen bij de KNVB Voetbalkampen! Je slaapt samen met andere meiden in speciaal ingerichte kamers met eigen sanitaire voorzieningen. Kortom: 100% privacy.

Programma KNVB VoetbalkampenKijk hier voor meer informatie over de exacte invulling van het programma.

Voor wie?

De aandacht en toewijding van de begeleiding is geweldig

Het programma van de KNVB Voetbalkampen is het meest geschikt voor jongens en meisjes tussen de 8 en 15 jaar oud. In overleg kunnen in bepaalde gevallen uitzonderingen gemaakt worden. Neem hier vóór inschrijving contact over op. Het voordeel is dat iedere voetballiefhebber mee kan doen aan de KNVB Voetbalkampen, je hoeft dus niet officieel lid te zijn van een voetbalvereniging.

Naast de voetballers wordt er ook aandacht besteed aan keepers. Iedere keeper voetbalt tegenwoordig mee. Om dit te trainen doe je als keeper veel mee met het reguliere trainingsprogramma. Daarnaast is er een speciaal keepersprogramma met officiële KNVB-keeperstrainers samengesteld, die als rode draad door de week loopt.

Samen in één team met leeftijdsgenoten.

Trainingsgroepen

De trainings- en slaapgroepen van de KNVB Voetbalkampen worden ingedeeld op leeftijd, niveau en fysieke kenmerken. Daarnaast kan er bij inschrijving worden aangegeven bij welke vriendjes of vriendinnetjes, die zich ook hebben ingeschreven, de deelnemers in een trainingsgroep willen zitten of bij wie ze op de kamer willen slapen.

 • Door de focus op groepsindelingen is er voor iedere deelnemer een gelijkwaardige trainingsgroep

Vanwege de focus op groepsindelingen is er voor iedere deelnemer, jongen of meisje, een gelijkwaardige trainingsgroep waar op eigen niveau wordt geoefend, getraind en natuurlijk plezier wordt gemaakt met elkaar. Kortom; de beste ontwikkeling op voetbal- en sociaal gebied! 

  Aanmelden nieuwsbriefMeld je hier aan voor de nieuwsbrief van de KNVB Voetbalkampen.

  KNVB Voetbalkampen op FacebookKlik hier voor de Facebookpagina van KNVB Voetbalkampen.

  KNVB Voetbalkampen op InstagramKlik hier voor de Instagrampagina van KNVB Voetbalkampen.

  KNVB Voetbalkampen op TwitterKlik hier voor de Twitterpagina van KNVB Voetbalkampen.


  Terug naar boven