Over de KNVB Voetbalkampen

De plek waar de nationale selecties trainen, eten en slapen. Middenin het voetbalhart van Nederland. De spelers van de televisie, op het gras van de vernieuwde KNVB Campus.

En hoe leuk zou het zijn om daar plezier en nieuwe vriendjes/vriendinnetjes te maken en ook nog eens begeleid te worden door gediplomeerde KNVB-trainers en -begeleiders? Goed nieuws, want dat is precies wat er gebeurt tijdens de KNVB Voetbalkampen.

  • De deelnemers gaven de KNVB Voetbalkampen gemiddeld een 8,9!

Na het grote succes van vorig jaar, met een gemiddeld eindcijfer van 8.9 (bezoekersonderzoek 2016) willen we in 2017 weer zoveel mogelijk voetballers, voetbalsters en keepers een onvergetelijke voetbalvakantie laten beleven.

 
 

Ron Vlaar support de KNVB Voetbalkampen.

Perfecte balans

Uiteraard veel voetballen of keepen, maar ook FUN-games spelen, het bos in duiken met een bal en zelfs blijven slapen op het kamp!

Uiteraard veel voetballen of keepen, maar ook FUN-games spelen, het bos in duiken met een bal en zelfs blijven slapen op het kamp! Tijdens de KNVB Voetbalkampen leren kinderen op de velden van de KNVB Campus in Zeist in drie of vijf dagen nog beter te worden in hun spel, techniek, tactiek en balbehendigheid en spelen ze samen met hun leeftijdsgenoten die net zoveel van voetbal houden als zij. Op en top plezier tijdens de mei-, zomer- of herfstvakantie, waarin een perfecte balans tussen prestatie en plezier centraal staat; het ontwikkelen van het voetbal- en op sociaal vlak!

Techniek speelt een belangrijke rol tijdens de trainingen.

Uiteraard leren de deelnemers in korte tijd heel veel bij! Van de gediplomeerde KNVB-trainers en begeleiders, maar ook van elkaar. Logisch, want je bent iedere dag heerlijk met voetbal bezig. In het vernieuwde trainingsprogramma is de visie van de KNVB volledig opgenomen in combinatie met FUN-games waar ongemerkt toch ook techniek voor nodig is! De KNVB Voetbalkampen kunnen worden gezien als ultieme voorbereiding op het nieuwe-, of de rest van het seizoen in een vakantiesfeer. Over de KNVB CampusAlles over de KNVB Campus; de thuisbasis van de KNVB Voetbalkampen.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Een complete week voor iedere voetballiefhebber!

Naast de vele partij- en positiespelen, individuele techniektraining, looptraining en afrondvormen staat er dit jaar ook het persoonlijk ontwikkelingsplan centraal. Iedere deelnemer maakt persoonlijk een keuze uit verschillende voetbalonderdelen, welke de gehele week onder individuele begeleiding op vaste momenten geoefend worden. Denk aan: trainen van het ‘mindere’ been, koppen, wreeftrap, omhaal maken etc. Het mooiste om te zien is het verschil van niveau bij binnenkomst op maandag en het verlaten op woensdag of vrijdag!

Naast het voetbal wordt er bij de KNVB Voetbalkampen ook bewust omgegaan met voeding, waarde gehecht aan het maken van sociale contacten, feestjes gevierd en nog meer plezier gemaakt. Kortom: een complete week voor iedere voetballiefhebber!

De lunch is een vast onderdeel van zowel de dag- en slaapkampen.

Dag- en slaapkampen

De deelnemers kunnen kiezen tussen dag- en slaapkampen. Bij de dagkampen volgen de deelnemers van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag (woensdagmiddag bij mei- en herfstvakantie voetbalkampen) alle programmaonderdelen. Elke middag kunnen ze worden opgehaald om thuis te slapen. De volgende ochtend kunnen hun ouders of verzorgers ze weer afzetten op de KNVB Campus. De KNVB Voetbalkampen biedt een gratis opvangservice aan voor het eerste brengen of ophalen van de deelnemers. Deze opvangservice geldt een uur voor de aanvang en een uur na de afsluiting van het desbetreffende kamp.

Bij de slaapkampen volgen de deelnemers van maandagochtend tot vrijdagmiddag (woensdagmiddag bij mei- en herfstvakantie voetbalkampen)  alle programmaonderdelen, krijgen aansluitend een diner en een avondprogramma en slapen in de speciaal ingerichte KNVB Voetbalkampen slaapaccommodaties. Elke ochtend ontbijten zij gezamenlijk voordat het programma weer begint. Uiteraard kan je als meisje ook blijven slapen bij de KNVB Voetbalkampen! Je slaapt samen met andere meiden in speciaal ingerichte kamers met eigen sanitaire voorzieningen. Kortom: 100% privacy!

Programma KNVB VoetbalkampenKijk hier voor meer informatie over de exacte invulling van het programma.

Voor wie?

De aandacht en toewijding van de begeleiding is geweldig

Het programma van de KNVB Voetbalkampen sluit het beste aan op jongens en meisjes tussen de 8 en 15 jaar oud. In persoonlijk overleg kunnen in bepaalde gevallen uitzonderingen gemaakt worden. Neem hier vóór inschrijving contact over op. Het voordeel is dat iedere voetballiefhebber mee kan doen aan de KNVB Voetbalkampen, je hoeft dus geen officieel lid te zijn van een voetbalvereniging.

Naast de voetballers wordt er ook aandacht besteed aan keepers. Iedere keeper voetbalt tegenwoordig mee. Om dit te trainen doe je als keeper veel mee met het reguliere trainingsprogramma. Daarnaast is er een speciaal keepersprogramma met officiële KNVB-keeperstrainers samengesteld, welke als rode draad door de week loopt.

Samen in één team met leeftijdsgenoten.

Trainingsgroepen

Het trainingsprogramma van de KNVB Voetbalkampen sluit het best aan op alle jongens en meisjes die voetballen of keepen tussen de 8 en 15 jaar. Zoals aangegeven kunnen er persoonlijke uitzonderingen worden gemaakt. De trainings- en slaapgroepen van de KNVB Voetbalkampen worden ingedeeld op leeftijd, niveau en fysieke kenmerken. Daarnaast kan er bij de inschrijving worden aangegeven bij welke vriendjes of vriendinnetjes die zich ook hebben ingeschreven de deelnemers in een trainingsgroep willen zitten of bij wie ze op de kamer willen slapen.

  • Door de focus op groepsindelingen is er voor iedere deelnemer een gelijkwaardige trainingsgroep

Vanwege de focus op groepsindelingen is er voor iedere deelnemer, jongen of meisje, een gelijkwaardige trainingsgroep, waar op eigen niveau wordt geoefend, getraind en natuurlijk plezier wordt gemaakt met elkaar. Kortom; de beste ontwikkeling op voetbal- en sociaal gebied! Bij de slaapkampen wordt er natuurlijk goed gekeken of er vriendjes, vriendinnetjes of familieleden meedoen. Als dit van tevoren wordt doorgegeven, dan wordt er zoveel mogelijk geprobeerd om elkaar op dezelfde kamer in te delen!

Aanmelden nieuwsbriefMeld je hier aan voor de nieuwsbrief van de KNVB Voetbalkampen.

KNVB Voetbalkampen op FacebookKlik hier voor de Facebookpagina van KNVB Voetbalkampen.

KNVB Voetbalkampen op InstagramKlik hier voor de Instagrampagina van KNVB Voetbalkampen.

KNVB Voetbalkampen op TwitterKlik hier voor de Twitterpagina van KNVB Voetbalkampen.


Laatste nieuws

Terug naar boven