Invallersbepaling

Jeugdvoetbal

Bij wedstrijden van de JO19 (A-junioren), JO17 (B-junioren) en JO15 (C-junioren) in de categorie A zijn maximaal vijf wisselspelers (inclusief de doelman) toegestaan. Een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd.

Bij wedstrijden van de JO19 (A-junioren), JO17 (B-junioren) en JO15 (C-junioren) in de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.

Bij wedstrijden in het gehele pupillenvoetbal (categorie A en B) en bij de meisjes is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.

CategorieKlassenAantal wissels
Categorie A: junioreneredivisie t/m 1e klasse5 wisselspelers
Categorie B: junioren2e en 3e en 4e klasse5 wisselspelers + doorwisselen
Categorie A en B pupillen   5 wisselspelers + doorwisselen
Categorie B: meisjes juniorenalle klassen5 wisselspelers + doorwisselen

Senioren mannen reservevoetbal categorie A / vrouwen 3e klasse categorie A

In het reservevoetbal categorie A mannen senioren (reserve Hoofdklasse tot en met reserve 3e klasse) en categorie A vrouwen 3e klasse mogen per wedstrijd 5 wisselspelers worden ingezet. Let wel: niet doorwisselen; een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd.

Terug naar boven