Clubarbitrage

Een professioneel arbitragebeleid draagt bij aan de uitstraling van de vereniging en bevordert sportiviteit en respect op de velden. De KNVB biedt ondersteuning bij het opstarten van een effectief arbitragebeleid.

Het aanstellen van scheidsrechters voor het weekend is voor veel verenigingen nog steeds een behoorlijk klusje. Alle wedstrijden moeten immers voorzien worden van een scheidsrechter. Het is in Sportlink Club erg eenvoudig verenigingsscheidsrechters aan te stellen voor wedstrijden. Het aanstellen van scheidsrechters gaat in 2 stappen. Hierover lees je meer op de website van Sportlink.Club.

Uitleg scheidsrechters aanstellenHet is in Sportlink Club eenvoudig scheidsrechters aan te stellen. Allereerst leg je vast welke scheidsrechters beschikbaar zijn. Vervolgens ga je deze scheidsrechters voor wedstrijden aanstellen.

Onderstaande documenten helpt verenigingen bij het werven, begeleiden en opleiden van scheidsrechters:

Lees hieronder hoe voetbalclubs uit de gemeente Assen gezamenlijk het scheidsrechterniveau naar een hoger niveau hebben getild. Asser scheidsrechters maken elkaar beterNa een scheidsrechtersbijeenkomst besloten de Asser clubs nauwer samen te gaan werken.

Het Rotterdamse VOC ging voortvarend aan de slag met het tekort aan scheidsrechters bij de club. Hoe ga je om met een scheidsrechterstekort?Het vinden van voldoende scheidsrechters is voor veel verenigingen een wekelijks terugkerend probleem. Wat kun je als club doen om het scheidsrechterstekort aan te pakken? Vragen of behoefte aan meer ondersteuning? Op de pagina van verenigingsondersteuning kom je met de juiste persoon in contact.

VerenigingsondersteuningDe KNVB is er voor de clubs. Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs.


Laatste nieuws

Terug naar boven