Scheidsrechters

Goede scheidsrechters dragen bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Iedere wedstrijd verdient daarom passende arbitrage. De KNVB draagt zorg voor kwalitatief goede scheidsrechters voor alle wedstrijden in de A-categorie.

De ambitie van de KNVB is dat scheidsrechters plezier uitstralen bij het beoefenen van hun hobby. Ook in de omgang met spelers en trainers op het veld. Scheidsrechters leveren altijd een positieve bijdrage aan het voetbal. Ze zijn open, benaderbaar en aanspreekbaar. Kortom: echte ambassadeurs van de KNVB.

De KNVB helpt alle scheidsrechters zichzelf te ontwikkelen en te laten doorgroeien naar zijn of haar topniveau. Dit gebeurt onder meer door diverse cursussen. Zo krijgt elke wedstrijd de arbitrage die bij de wedstrijd past.

De KNVB-scheidsrechters komen graag bij vereniging om de wedstrijden van de teams in de A-categorie te fluiten. Daarnaast beschikt de bond over een grote groep vrijwilligers, zoals rapporteurs en coaches, die ons en de scheidsrechters helpen om beter te worden. We hopen dat de clubs ze een hartelijk welkom geven. En mocht een wedstrijd een keer minder positief verlopen, dan horen we dit uiteraard ook graag. U kunt dan contact opnemen met de afdeling arbitrage van uw steunpunt.

WedstrijdinformatieVoor, tijdens en na een wedstrijd zorgt de scheidsrechter ervoor dat hij of zij de arbitrale taken met succes uitvoert. Niet alleen moet het duel in goede banen worden geleid, ook het digitaal wedstrijdformulier dient volledig en nauwkeurig te worden ingevuld. ClubarbitrageEen professioneel arbitragebeleid draagt bij aan de uitstraling van de vereniging en bevordert sportiviteit en respect op de velden. De KNVB biedt ondersteuning bij het opstarten van een effectief arbitragebeleid. ArbitrageopleidingenBen je twaalf jaar of ouder en lijkt het je leuk om regelmatig eens een wedstrijd te leiden? Dan kan je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen. KNVB|ARAG certificeringAls vereniging een professioneel arbitragebeleid voeren? Dat kan! ARAG en de KNVB dagen je uit aan de slag te gaan. Zo kun je een boost geven aan de kwaliteit en zichtbaarheid van je scheidsrechters. Geweld op het veldScheidsrechters leveren een positieve bijdrage aan de ruim 30.000 wedstrijden die ieder weekend worden georganiseerd. Helaas komt het in uitzonderlijke gevallen voor dat zij het mikpunt zijn van fysieke en/of verbale agressie.

SpelregelsDe spelregelcommissie van de FIFA heeft de spelregels dit jaar flink aangepast. Veel aanpassingen zijn vooral tekstueel. Het doel was om het korter en bondiger te omschrijven. Dat is gelukt, het ‘boek’ is bijna de helft minder dik.PraktijkverhalenBekijk hier de praktijkverhalen voor het thema Scheidsrechters.Veelgestelde vragenBekijk hier een overzicht van de veelgestelde vragen over het thema Scheidsrechters.DownloadsBekijk hier alle downloads die betrekking hebben op het thema Scheidsrechters.


Laatste nieuws

Terug naar boven