KNVB ASSIST Kennisavonden

Het voetbalseizoen is inmiddels in volle gang en de eerste drukke voetbalweekenden zijn weer achter de rug. Ook dit seizoen trekt de KNVB weer het land in voor de KNVB Assist Kennisavonden waarbij we verenigingen met elkaar in contact brengen, en kennis en informatie met elkaar uitwisselen. Het thema van dit jaar is: Meer spelplezier op het veld: “Een verantwoordelijkheid voor iedereen!”

Tijdens de KNVB Assist Kennisavonden van dit najaar staat het creëren van een plezierige en veilige sportomgeving voor pupillen centraal. Want niet alleen het spelen van een wedstrijd heeft invloed op het spelplezier en de ontwikkeling van een speler. Ook de bijdrage van iedereen langs het veld speelt hierin een belangrijke rol. We gaan hier verder op in en geven we je handvatten om een veilige omgeving te creëren binnen jouw vereniging.

AanmeldenSchrijf je nu in voor de Kennisavond en kennissessies van voorkeur.

Kennissessies

Deze avonden staan er twee kennissessies op het programma, waar we ingaan op het belang van een veilige omgeving voor pupillen en hoe je daar als vereniging concreet een bijdrage aan kunt leveren. Eén sessie richt zich op de rol van kaderleden (trainer/coaches) en één op de rol van ouders binnen de vereniging.

Deelnemers

Er is voor meerdere personen van de vereniging ruimte tijdens de avonden. Gezien de verschillende doelgroepen waar de sessies zich op richten, raden we je aan om met meerdere personen van de vereniging naar de kennisavond te komen zodat beide sessies gevolgd kunnen worden.

Programma per Kennisavond

18:30 - 19:00Inloop
19:00 - 19:20Opening / Inleiding
19:30 - 22:00
(inclusief pauze)
Start Kennissessies
Kennissessie 1: Trainers en coaches: Steun en toeverlaat voor pupillen
Kennissessie 2: Ouders: Pupillen én verenigingen kunnen niet zonder
22:00Start 3e 'netwerk' helft

Kennissessie 1: Trainers en coaches: Steun en toeverlaat voor pupillen

Titel: Trainers en coaches: Steun en toeverlaat voor pupillen
Doelgroep: Technisch jeugdcoördinatoren, hoofden jeugdopleiding, bestuurslid technische zaken.

Voor pupillen zijn trainers en coaches dè vereniging. Voorafgaand aan, tijdens en na wedstrijden zijn zij de steun en toeverlaat voor de kinderen. Zij zijn het die met ouders en pupillen communiceren, het voetballen organiseren, en hen coachen en begeleiden. Bij nagenoeg alle activiteiten voor pupillen zijn trainers en coaches betrokken. Daarmee zijn zij ook in hoge mate bepalend voor het plezier van deze jonge voetballers en de omgeving waarin zij voetballen.

In deze sessie willen wij samen met jou dieper ingaan op de rol van de trainers en coaches voor, tijdens en na wedstrijden. Door ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen proberen we gezamenlijk tot concrete vormen van gewenst gedrag te komen waarmee jij aan de slag kan binnen jouw club.

Zo creëren we gezamenlijk een plezierige voetbalomgeving voor onze pupillen. 

Kennissessie 2: Ouders: Pupillen én verenigingen kunnen niet zonder

Titel: Ouders: Pupillen én verenigingen kunnen niet zonder
Doelgroep: Voorzitter / lid jeugdcommissie

Waar pupillen zijn, zijn ook ouders. Ouders van pupillen maken keuzes voor hun kinderen (wel of niet op voetballen), begeleiden kinderen naar en op de club, zijn voorbeelden voor ze én zijn vaak (zelf of als vertegenwoordiger van hun zoon of dochter) verenigingslid.

Met elkaar willen we pupillen de ruimte geven zich optimaal te ontwikkelen en hen plezier te laten beleven aan het voetbal. In deze sessie gaan we in op de rol die ouders hierin spelen (zowel voor, tijdens als na wedstrijden) en de manier waarop je binnen jouw vereniging op een positieve manier hiermee om kunt gaan

KNVB Kennisavond 16-17: 'nieuw bestuur gezocht'Het sfeerverslag van de KNVB Kennisavond in het seizoen 2016-2017 geeft een goed beeld hoe de kennisavond voor vrijwel elke bestuurder of coördinatoren in het amateurvoetbal een verrijking is. KNVB Kennisavond 15-16: ontmoeten en inspirerenHet sfeerverhaal van de KNVB Kennisavond bij Olympia in Haarlem geeft een indruk hoe het eraan toegaat tijdens een Kennisavond en over welke thema's je inspiratie op kunt doen. Kennispartners KNVB AssistKNVB Assist heeft een aantal kennispartners. De kennispartners worden hier kort toegelicht.ContactHeb je een vraag over bovenstaande? Neem dan contact met ons op.

In gesprek met oudersDe rol van ouders is bij de ontwikkeling van voetballers is cruciaal. De KNVB stelt materiaal beschikbaar om zelf een leuke en leerzame avond op de club te organiseren voor de ouders. Presentaties Kennisavond 16-17Bekijk hier de presentaties van de verschillende sessies tijdens de Kennisavond 2017. Presentaties Kennisavond 15-16Bekijk hier de presentaties van de sessies tijdens de Kennisavond 2016.


Terug naar boven