Voetbaltechnisch

Wekelijks spelen er 1,2 miljoen pupillen en senioren een voetbalwedstrijd. De KNVB ondersteunt clubs om hen van de juiste voetbalopleiding te voorzien. Alles om de vaardigheden van de spelers te ontwikkelen en hen plezier te laten hebben in het spelletje.

Trainers worden op verschillende niveaus voorzien van een goede opleiding. Voor clubs is er persoonlijke begeleiding bij het doorlichten en ontwikkelen van de jeugdopleiding. De jeugdopleiding is en blijft de levensader van het Nederlandse voetbal.

JeugdvoetbalbeleidsplanEen jeugdvoetbalbeleidsplan is een leidraad voor het jeugdkader, om zowel op bestuurlijk als op begeleidend niveau het jeugdvoetbal goed te kunnen organiseren. Teamindeling en selectiebeleidTegen het einde van het seizoen gaat binnen een voetbalvereniging de teamindelingen voor het nieuwe seizoen weer een nadrukkelijke rol spelen. In het beleidsplan van de vereniging staat dit vaak als hoofdstuk ‘Teamindeling en selectiebeleid’ beschreven.

Voetbaltechnische ondersteuningMet ingang van het seizoen 2015/’16 heeft het voetballandschap in Nederland een behoorlijke verandering ondergaan. Opleidingen trainer/coachDe KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen voor trainer/coaches en scheidsrechters. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB heeft een voorbeeldfunctie.

Het nieuwe Pupillenvoetbal; plezier en ontwikkeling vooropLees hier meer over het nieuwe Pupillenvoetbal.PraktijkverhalenBekijk hier een praktijkverhaal over het thema Voetbaltechnisch.Veelgestelde vragenBekijk hier een overzicht met veelgestelde vragen over het thema Voetbaltechnisch.DownloadsBekijk hier alle downloads die betrekking hebben op het thema Voetbaltechnisch.


Terug naar boven