Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maatregelen tegen zwarthandel

De KNVB en de clubs uit het Nederlands betaald voetbal willen zwarthandel (verkoop van tickets via onofficiële kanalen) fors verminderen. Het gebeurt helaas nog te vaak dat kaarten worden gekocht en met enorme winst worden doorverkocht.

Zo wordt het voor de reguliere voetbalfan lastiger om tickets voor een normale prijs te krijgen. Bovendien kan het veiligheidsrisico’s met zich meebrengen als fans van verschillende clubs door elkaar komen te zitten door deze illegale verkoop. Daarnaast kunnen mensen met een stadionverbod via zwarthandel alsnog in het bezit van een geldig toegangsbewijs komen. Daarom is de KNVB voor effectieve bestrijding van illegale doorverkoop.

Onze maatregelen tegen zwarthandel

De KNVB en de clubs kunnen illegaal doorverkochte kaartjes op basis van de KNVB standaardvoorwaarden blokkeren. Iemand die zijn/haar kaartje buiten de privésfeer verkoopt, overtreedt de standaardvoorwaarden. Dit kan leiden tot het verval van de geldigheid van de kaartjes en/of een landelijk stadionverbod van 18 maanden inclusief een geldboete van maximaal € 450,-. Een kaartje aanbieden via websites als Marktplaats.nl is een voorbeeld van verkoop buiten de privésfeer.

Koop je kaarten alleen bij de officiële verkoopkanalen.

De KNVB zoekt op Marktplaats.nl actief naar illegale adverteerders. Bij recente wedstrijden van het Nederlands elftal zijn bijvoorbeeld meer dan 1.000 kaarten geblokkeerd die via de zwarte markt waren doorverkocht.

Koop via de officiële verkoopkanalen

De KNVB adviseert om altijd gebruik te maken van de officiële verkoopkanalen. Tickets via de formele en erkende organisaties (website/stadionkassa van de club) worden nooit voor een meerprijs verkocht en kunnen nooit geblokkeerd worden.

Laatste nieuws