Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samen genieten van een voetbalfeest

Of je nou zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de grootste sport van Nederland. Wij werken er samen met clubs, vrijwilligers, ouders en de overheid vol overtuiging aan om dit te bereiken. Zowel voor alle wedstrijden in het amateurvoetbal als die in het betaalde voetbal.

Alle voetballiefhebbers willen de geur van gras ruiken, bij het team horen en het euforische gevoel van winnen meemaken. Hoe mooi is het daarnaast om live te genieten van de toppers uit het betaald voetbal en om met een vol stadion achter je club te staan.

— Foto: Supporters van PEC Zwolle tijdens de KNVB bekerfinale in 2015.

Helaas wordt dit voetbalfeest wel eens verstoord. Voetbal staat midden in onze maatschappij en ervaart de brede maatschappelijke ontwikkelingen die Nederland doormaakt. Maar geweld op het veld of rond de stadions hoort niet in het voetbal thuis.

Geweld op het veld of rond de stadions hoort niet in het voetbal thuis

Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat met elkaar genieten de standaard blijft en wangedrag de uitzondering. We helpen dan ook vol overtuiging mee om het voetbal leuk en veilig te houden. Voor iedereen!

We zetten ons daarom actief in voor het bevorderen van respect en plezier op en rond de velden. We richten ons op het verder terugdringen van excessen in het amateurvoetbal, maar we streven er ook naar dat alle supporters weer zo vrij mogelijk naar thuis- en uitwedstrijden van hun favoriete club kunnen gaan. Zonder hoge hekken of zware toegangscontroles, zonder ME of vijandige sfeer.

Op het veld of rond het stadion steunen we degenen die het leuk maken, en pakken we degenen die het voetbalfeest verstoren snel en hard aan. Zo hebben én houden we allemaal plezier van veilig en sportief voetbal. Week in, week uit. Blik achter de schermen Blik achter de schermen CDA-afvaardiging bracht een werkbezoek aan de KNVB bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht.

Laatste nieuws