Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veiligheid

Of je nou zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de grootste sport van Nederland. Wij werken er samen met clubs, vrijwilligers, ouders en de overheid vol overtuiging aan om dit te bereiken. Zowel voor alle wedstrijden in het amateurvoetbal als die in het betaalde voetbal.

Michael van Praag over Respect.

Handboek voor de SLO

Het Handboek voor de Nederlandse SLO is een boekwerk dat is samengesteld door ervaren SLO's (Supporter Liaison Officer, de internationale naam voor supporterscoördinator) van zeven Nederlandse betaald voetbalclubs, te weten ADO Den Haag, FC Emmen, Feyenoord, sc Heerenveen, NAC Breda, PEC Zwolle en FC Utrecht. Het project is gefinancierd en gefaciliteerd door de KNVB.

De SLO's vertellen in het handboek wat hun functie inhoudt, hoe zij in de praktijk te werk gaan, welke uitdagingen zij ondervinden en hoe zij praktische oplossingen bedenken. Een SLO die weet wat er bij de achterban leeft, is onmisbaar bij het toegankelijker, gastvrijer en veiliger maken van het voetbal.

Handboek Handboek Het Handboek voor de Nederlandse SLO.

Voetbal veilig en leuk houden

Geweld op het veld of rond de stadions hoort niet in het voetbal thuis. Wij willen er dus alles aan doen om ervoor te zorgen dat met elkaar genieten de standaard blijft en wangedrag de uitzondering. We helpen dan ook vol overtuiging mee om het voetbal leuk en veilig te houden. We steunen degenen die het leuk maken en we pakken degenen die het verstoren hard aan. Zo hebben én houden we allemaal plezier van veilig en sportief voetbal. Week in, week uit.

Stadionverboden Stadionverboden Lees hier meer over de regelgeving rondom de stadionverboden.

Sportief en plezierig voetbal

Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren. Om dat te doen, hebben we een breed pakket aan acties. Deze zijn erop gericht om sportiviteit te bevorderen en wangedrag tegen te gaan. We ondersteunen waar het kan en straffen als het moet. Van het invoeren van het spelregelbewijs tot de introductie van de Blauwe Kaart, van het invoeren van de 10-minutentijdstraf tot aan het HALT-traject. Wij geloven dat als wij het bewustzijn van alle leden en betrokkenen weten te vergroten, zij er zelf voor kunnen zorgen dat het leuk blijft op het veld. Zo werken we gezamenlijk aan voetbal om van te houden.

Initiatieven voor leuke en sportieve wedstrijden Initiatieven voor leuke en sportieve wedstrijden Lees hier meer over onze initiatieven voor sportief en plezierig voetbal.

De voetbalwet

Samen met de overheid en de clubs werken we er hard aan om het voetbal zo leuk mogelijk te maken, zodat alle supporters naar het stadion kunnen komen om daar van het voetbal te genieten.

De Voetbalwet De Voetbalwet Lees hier meer over de voetbalwet.

Spreekkoren in het voetbal

Voetbal is het mooiste als iedereen met respect behandeld wordt. Wij vinden dan ook elke discriminerende of elke andere vorm van kwetsende uitspraken op en rond de voetbalvelden weerzinwekkend en niet te tolereren.

Spreekkoren in het voetbal Spreekkoren in het voetbal Lees hier meer over onze aanpak van spreekkoren in het voetbal.

Voetbal en seksuele intimidatie

Een veilig en plezierig voetbalklimaat voor iedereen is een belangrijk uitgangspunt van ons. Daarom ondersteunen en stimuleren we verenigingen om preventief beleid te voeren om seksuele intimidatie tegen te gaan. Op het moment dat zulk ongewenst gedrag wordt opgemerkt binnen een vereniging kunnen wij worden benaderd voor eerstelijns opvang.

Samen met NOC*NSF hebben we een structuur opgezet om verenigingen te ondersteunen om seksuele intimidatie in de sport te voorkomen. Onderdelen zijn het instellen van een ‘hulplijn seksuele intimidatie in de sport’ en het inzetten van vertrouwenspersonen. Wij vinden het van belang dat verenigingen op dit onderwerp beleid voeren, zoals het opstellen van gedragsregels, het maken van een risicoanalyse en het aanstellen van een vertrouwenspersoon. 

Voetbal en seksuele intimidatie Voetbal en seksuele intimidatie Lees hier meer over ons beleid om seksuele intimidatie in het voetbal tegen te gaan.

Cijfers, rapporten en fan-onderzoek

Genieten van voetbal, zonder zorgen over veiligheid, zonder relschoppers en onder aangename omstandigheden. Om dit voor elkaar te krijgen, werken we nauw samen met clubs, gemeenten, politie en supportersorganisaties. Het werpt vruchten af, blijkt uit diverse feiten en cijfers.

Cijfers, rapporten en fan-onderzoeken Cijfers, rapporten en fan-onderzoeken Bekijk hier de cijfers over onze samenwerking met clubs, gemeenten, politie en supportersorganisaties.

Laatste nieuws