Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtcommissie seksuele intimidatie

Als er iets vervelends is gebeurd op de club, dan is het mogelijk om hier aangifte van te doen bij een speciale tuchtcommissie. Deze commissie is opgezet omdat zaken rondom seksuele intimidatie een erg zorgvuldige en secure aanpak verdienen. Door aangifte te doen, kun je ervoor zorgen dat iemand een straf krijgt opgelegd en niet meer op het voetbal- of sportveld mag komen.

 

Wie kan er aangifte doen?

Iedereen die lid is van de KNVB (of ouder/vertegenwoordiger is van een kind jonger dan zestien jaar dat lid is van de KNVB) en iets heeft meegemaakt op het gebied van seksuele intimidatie kan hiervan aangifte doen bij de centrale tuchtcommissie.

 

Wat kan een tuchtcommissie doen?

De tuchtcommissie van de KNVB kan alleen wat betekenen voor het slachtoffer als degene tegen wie aangifte wordt gedaan ten tijde van de overtreding lid was van de KNVB. Als een persoon door de tuchtcommissie wordt veroordeeld kan het zo zijn dat hij/zij zich niet meer op of om het voetbalveld mag begeven. Eveneens kan de persoon op een 'zwarte lijst' van NOC*NSF gezet worden en zodoende wordt hij/zij ook rond andere sportvelden geweerd.

 

Wie zitten er in de tuchtcommissie?

Tijdens een zitting bestaat de tuchtcommissie uit drie personen. De voorzitter van de commissie is meester in de rechten en bewaakt het tuchtrechtelijke proces. De andere twee commissieleden zijn geselecteerd op basis van hun achtergrond in de medische- en/of gedragswetenschap.

 

Waar kan ik aangifte doen?

Dit kan door te bellen met onze vertrouwenscontactpersoon of via e-mail: vcp@knvb.nl

Vertrouwenscontactpersoon (KNVB Contact)