Vrienden- & Vriendinnendag

Er zijn diverse manieren om meer jongens en meiden te binden aan de vereniging. Misschien wel de allerleukste, simpelste en meest laagdrempelige vorm van werving is de Vrienden- & Vriendinnendag.

Dit is een middag waarop jongens en meiden die al lid zijn een vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje mogen meenemen naar de vereniging. Een Vrienden- & Vriendinnendag is een middag vol voetbalplezier, bedoeld om nieuwe jongens en meiden én hun ouders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal op de vereniging. Jongens en meiden in de pupillen- en/of juniorenleeftijd kunnen meedoen. Een vereniging kan zelf kiezen of het een Vriendendag, Vriendinnendag óf een gecombineerde Vrienden- & Vriendinnendag organiseert.

Jaarlijks vinden er door het hele land dit soort dagen plaats. Dit heeft de organiserende voetbalverenigingen inmiddels al flink wat nieuwe leden en betrokken ouders opgeleverd. Dit initiatief is daarmee een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe jongens en meiden te bereiken en te laten voetballen in verenigingsverband.

Aanmelden en pakket aanvragen

Om verenigingen te ondersteunen bij de organisatie van een Vriendendag, Vriendinnendag of Vrienden- & Vriendinnendag zijn er speciale pakketten ontwikkeld. Het pakket bestaat uit tien posters, vijftig uitnodigingskaarten en honderd mini-cadeautjes die verenigingen kunnen gebruiken bij de werving van deelnemers.

Enthousiast geworden? Meld de dag aan en ontvang een gratis 'Vrienden- & Vriendinnendagpakket'. Wees er op tijd bij, want op = op. De verwachting is dat het pakket binnen twee weken geleverd zal worden.

Aanmelden Vrienden- & VriendinnendagenMeld hier je Vrienden- & Vriendinnendag aan.

Handleiding

Verenigingen die alvast aan de slag willen, kunnen hieronder de handleiding downloaden voor 'tips en tricks' en concrete oefenvormen. Op deze manier wordt de dag zeker een succes!

Een Vrienden- & Vriendinnendag is een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe jongens en meiden te bereiken.

Promotiemateriaal

Wanneer een vereniging een dag heeft aangemeld, ontvang het het materialenpakket met posters en uitnodigingskaarten. Hieronder is dit pakket ook te downloaden.

Succesverhalen

Hoe is een Vrienden- & Vriendinnendag het beste aan te pakken? En wat levert het op? Hieronder zijn vier verhalen te lezen van verenigingen die de afgelopen jaren een Vriendinnendag hebben georganiseerd en graag hun ervaringen delen. 

Met een smile naar huis bij Vrienden- & vriendinnendagen DTS EdeVoor DTS Ede is het organiseren van een Vrienden- & Vriendinnendag een automatisme geworden. De club ziet het als de ideale manier om nieuwe leden te werven én om de vereniging optimaal te promoten.

Vriendinnendag in SchoolvoetbalprojectSC Leovardia organiseerde een Vriendinnendag als onderdeel van het Schoolvoetbalproject. Leerlingen uit groep 7 en 8 werden klaargestoomd voor het schoolvoetbaltoernooi.

BFF-toernooi, een variant op de VriendinnendagSKV Wageningen heeft zijn eigen variant op de Vriendinnendag: het Best Friends Forever-toernooi, kortweg het BFF-toernooi. FC Berghuizen laat meisjes ervaren hoe leuk voetbal isBij FC Berghuizen wordt dit jaar voor de vierde keer een Vriendinnendag georganiseerd. Een dag waarbij vooral de voetballende meiden centraal staan.


Terug naar boven