Workshop

Als voetbal voor iedereen is, moet ook iedereen zich thuis kunnen voelen binnen een club of vereniging. Een eerste stap om het klimaat voor homo’s te verbeteren, is het onderwerp bespreekbaar maken. De workshop ‘Voetbal voor iedereen. Homoacceptatie in onze voetbalvereniging’ van de John Blankenstein Foundation helpt clubs hierbij.

Acceptatie van homoseksuelen moet vanzelfsprekend zijn

De interactieve workshop van twee keer drie kwartier is bedoeld voor bestuursleden, coaches en/of ouders die als vrijwilliger actief zijn. De workshop verduidelijkt het belang van homoacceptatie. Korte filmpjes, stellingen en gesprekken maken het onderwerp bespreekbaar. De deelnemers krijgen handvatten aangereikt waarmee zij acceptatie binnen de club op actieve wijze kunnen uitdragen.

Een gesprek vooraf zorgt ervoor dat de inhoud van de workshop wordt afgestemd op de specifieke situatie van de club. Na afloop is het mogelijk om enige tijd ondersteuning te krijgen. Zo kunnen verenigingen het thema onderdeel maken van een lopend programma als ‘Sportiviteit & Respect’ of ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Het uiteindelijke doel is dat acceptatie van homoseksuelen binnen de club vanzelfsprekend is.

Het thema 'homoacceptatie' kan gecombineerd worden met programma's als 'Sportiviteit & Respect'.

John Blankenstein Foundation

Neem voor meer informatie contact op.

Terug naar boven