Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Essent

KNVB en Essent werken sinds 2018 samen. Samen met de energieleverancier wil de voetbalbond ervoor zorgen dat het energieverbruik van amateurvoetbalverenigingen daalt. Om dat te bereiken hebben beide partijen samen De Groene Club opgericht.

De Groene Club helpt amateurverenigingen hun sportcomplex te verduurzamen. In totaal kunnen de 2.500 clubs samen jaarlijks 17,5 miljoen euro besparen voor de clubkas en is het milieu gebaat bij een verminderde CO2-uitstoot van 80 miljoen kilo.  De verduurzaming van sportclubs kan bewerkstelligd worden door gebruik te maken van ledverlichting, zonnepanelen, zonneboilers en isolatie. Dat is goed voor de clubkas én goed voor het milieu.

Klimaatdoelen

Energieleverancier Essent omarmt de Groene Club. “Essent wil de CO2-uitstoot van haar klanten helpen verminderen: 20 procent minder in 2025", zegt Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent. "Daarmee dragen we bij aan het halen van de klimaatdoelen uit het Klimaatakkoord. Niet alleen bij de clubs ook bij de 1,2 miljoen leden van de KNVB liggen er veel mogelijkheden om de woonomgeving te verduurzamen. Samen met onze installatiebedrijven, de KNVB en de Groene Club maken we dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar."