Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strategisch plan 2018-2022

In het strategisch plan van de KNVB staat de voetballer centraal. Bij alles wat we doen, denken we vanuit de voetballer in zijn of haar omgeving.

Er is veel gebeurd sinds Pim Mulier in 1889 het initiatief nam tot de Nederlandschen Voetbal en Athletischen Bond. Hij wilde het voetbalspel bevorderen en hieraan bekendheid geven. Daarmee legde hij de basis voor de Nederlandse voetbalbond, die bij de oprichting circa 250 leden telde.

Bijna 130 jaar later is de KNVB vele mijlpalen en memorabele momenten verder en zijn er 1,2 miljoen leden actief op en rond het voetbalveld. Voetbal is met recht volkssport nummer 1. En dat willen we zo houden. Ook in de snel veranderende maatschappij, waarin mensen flexibiliteit verwachten en sportbeleving verandert. Dit merken wij als KNVB, maar clubs misschien nog wel meer. We staan dus voor nieuwe uitdagingen die vragen om een heldere koers.

In het strategisch plan van de KNVB staat de voetballer centraal.

De voetballer centraal

Bij alles wat we doen, denken we vanuit de voetballer in zijn of haar omgeving. Of het nu om een jeugdvoetballer gaat, of een Oranje-international. Want daar draait het om: dat elke voetballer plezier beleeft aan het voetbal en zich kan ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past.

Onze ambitie en focus

  • Aantrekkelijk voetbal- en competitieaanbod
  • Opleiding en ontwikkeling
  • Oranje om trots op te zijn
  • Vernieuwing en innovatie binnen het Nederlandse voetbal
  • Service op topniveau

Nederland heeft een uniek voetballandschap, dat in bijna 130 jaar is opgebouwd. We maken gebruik van deze rijke historische basis, maar zijn ook niet bang om te breken met tradities. Met als grote motivatie: het Nederlands voetbal verder vooruitbrengen.

KNVB Strategisch plan KNVB Strategisch plan Download hier het strategisch plan KNVB 2018-2022.

Laatste nieuws