Ledenraad

Het Nederlandse voetbal is in beweging. De 1,2 miljoen leden van de KNVB, verdeeld over circa 3150 verenigingen, willen vooral lekker voetballen. Daarvoor moet alles wel goed geregeld zijn. Hier werken verenigingen elke dag hard aan, ondersteund door ons.

De KNVB is zelf ook een vereniging. Twee keer per jaar is er een algemene vergadering van de dertig vertegenwoordigers van het amateurvoetbal. Bekijk de infographic om te weten te komen hoe de vereniging KNVB binnen het amateurvoetbal is georganiseerd.

Het ledenraadmodel

Met het ledenraadmodel wil het amateurvoetbal dicht bij de verenigingen en leden staan. Verenigingen kiezen zelf wie hen in deze ledenraad vertegenwoordigt. Herkenbare vertegenwoordigers per kieskring waar je als vereniging op kunt bouwen. Alle amateurvoetbalverenigingen van Nederland zijn ingedeeld bij een kieskring. Bij de indeling zijn de gemeentegrenzen aangehouden. 

Verenigingen kiezen zelf wie hen vertegenwoordigt.

Ledenraad

Dertig personen vormen samen de ledenraad en vertegenwoordigen het amateurvoetbal. Per kieskring is één ledenraadslid gekozen door de verenigingen en directe KNVB-leden. De ledenraadsleden zijn in principe gekozen voor een periode van drie jaar.

 

LedenraadsledenOp deze pagina staan de dertig ledenraadsleden. Per kieskring is één ledenraadslid gekozen.

Ledenraad

Voor vragen over de ledenraad stuur een e-mail naar

Terug naar boven