Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Kluppie brengt kinderen in beweging

Balanceren, stoeien, springen, gooien en rennen: op jonge leeftijd goed leren bewegen stimuleert een leven lang plezierig sporten. Dat gebeurt echter te weinig bij Nederlandse kinderen en moet veranderen. Met KNVB Kluppie brengen we kinderen weer in beweging.

Onderzoek wijst uit dat Nederlandse kinderen de afgelopen jaren veel minder vaak bewegen en zich ook motorisch minder goed ontwikkelen dan vroeger. Dit betekent nogal wat; zowel voor het kind, voor de sportverenigingen als voor de maatschappij van de toekomst. 

Die ontwikkeling kan en moet veranderen. Daarom is de KNVB actief betrokken bij het Nationale Sport- en Preventie akkoord en worden eigen programma’s en producten ontwikkeld die bijdragen aan sportplezier voor jong en oud. Lopende initiatieven als Kicks en Walking Football zijn daar treffende voorbeelden van.

Meteen inschrijven? Meteen inschrijven? Reserveer een plek voor je kind.

Na schooltijd

Kluppie is geen voetbaltraining en ook geen voetbalclub, maar een sportles die sporten en buitenspelen combineert. Bij Kluppie sporten de kinderen namelijk wekelijks, meteen na schooltijd. Op het schoolplein of het veldje in de buurt, samen met een professionele trainer. Tijdens de cursus van tien weken maken de kinderen kennis met verschillende vormen van sporten en bewegen. Kluppie is op dit moment actief in drie steden: Leiden, Haarlem en Amsterdam. Stapsgewijs komen daar meer locaties bij.

Kluppie is op dit moment actief in Leiden, Haarlem en Amsterdam. Stapsgewijs komen daar meer locaties bij.

Met de introductie van Kluppie geeft de KNVB vorm aan de maatschappelijke ambitie om meer kinderen in beweging te brengen. We brengen het sportaanbod letterlijk naar de kinderen toe. Kluppie is een vrolijke sport- en spelclub voor kinderen van zeven tot en met negen jaar. Met plezier als uitgangspunt en voetbal als rode draad komen kinderen weer in beweging! Dat gebeurt op lokaal niveau: op het schoolplein, met lokale rolmodellen en in samenwerking met scholen en gemeenten. 

Persoonlijke mascotte  

Vernieuwend is ook het online platform dat gekoppeld is aan Kluppie: door middel van een stappenteller activeert ieder kind een eigen online mascotte op MijnKluppie.nl. Deze persoonlijke mascotte motiveert en daagt de kinderen uit om te blijven bewegen. Zo wordt de online belevingswereld ingezet om de kinderen offline te activeren.

Meer weten? Neem dan contact op met KNVB Kluppie via: info@mijnkluppie.nl