Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laatst gewijzigd op 26 oktober 2020

Hoe werkt de directe rode kaart regeling?

Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een competitie- of bekerwedstrijd is bestraft met een directe rode kaart, is standaard voor geen enkel team (!) speelgerechtigd om uit te komen tot en met de dag waarop dit team (dus het team waarbij hij de directe rode kaart heeft opgelopen) de eerstvolgende competitie- of bekerwedstrijd heeft gespeeld.Oók als je nog vóór de eerstvolgende bindende wedstrijd niet akkoord gaat met het ontvangen schikkingsvoorstel (of de uitspraak van de tuchtcommissie) en een verweerschrift of beroepschrift indient, blijft de directe rode kaartregeling van kracht en ben je niet speelgerechtigd voor de eerstvolgende bindende wedstrijd. Dit geldt niet wanneer de aanklager amateurvoetbal de tuchtzaak seponeert of de tuchtcommissie of commissie van beroep de speler vrijspreekt vóór de eerstvolgende bindende wedstrijd.

Zie ook handboek competitiezaken amateurvoetbal hoofdstuk 5.3. Directe rode kaart regeling.Ben je benieuwd naar werkwijze van de aanklager, klik dan hier.

Bedankt voor je feedback!

Was deze informatie nuttig?

Staat je vraag er niet tussen?

Via onderstaand formulier kan je jouw vraag stellen aan KNVB Contact. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag het KNVB Contact