Laatst gewijzigd op 2 mei 2019

Hoe vaak mag ik wisselen in het jeugdvoetbal (categorie A & categorie B)

De reglementen invallersbepaling staan op Assist en worden hieronder kort toegelicht.Categorie A:Bij wedstrijden van de JO19, JO17 en JO15 in de categorie A zijn maximaal vijf wisselspelers (inclusief de doelman) toegestaan. Een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd.
Categorie B:Bij wedstrijden van de JO14 t/m JO19 in de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Bij wedstrijden in het gehele pupillenvoetbal (categorie A en B) en bij de meiden is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.Categorie A: junioren eredivisie t/m eerste klasse 5 wisselspelers / Categorie B: junioren tweede en derde en vierde klasse  5 wisselspelers + doorwisselen / Categorie A en B: pupillen 5 wisselspelers + doorwisselen / Categorie B: meiden junioren alle klassen 5 wisselspelers + doorwisselen.   

Staat je vraag er niet tussen?

Via onderstaand formulier kan je jouw vraag stellen aan KNVB Contact. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag het KNVB Contact

Je kunt ons ook bellen

Kom je er niet uit en wil je snel een antwoord op je vraag? Bel dan met KNVB Contact.

088-0275050

ma. t/m vrij. - 9.00 tot 17.00 uur

Terug naar boven