Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laatst gewijzigd op 22 oktober 2020

Bij de hoeveelste gele kaart / registratie ben ik uitgesloten?

Voor de registratie van officiële waarschuwingen zijn verschillende strafkaarten en wordt er gewerkt aan de hand van vijf categorieën.
Zo geldt bijvoorbeeld voor de gewone competitiewedstrijden dat iedere vijfde officiële waarschuwing die een speler krijgt, één uitsluiting tot gevolg heeft van de daaropvolgende competitiewedstrijd.Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Want zoals iedereen weet is twee keer geel rood. Nieuw is dat er ook direct een uitsluiting van deelname aan één wedstrijd uit dezelfde categorie volgt. De uitsluiting geldt tot de dag dat het team van betrokkene de eerstvolgende wedstrijd uit die categorie heeft gespeeld. Daarnaast worden de twee waarschuwingen niet geregistreerd op de staffel!

Er bestaan vijf registratiesystemen:

  • Registraties uit competitiewedstrijden (inclusief beslissingswedstrijden);
  • Registraties voortvloeiend uit promotie- en degradatiewedstrijden (nacompetitie), play-offwedstrijden of wedstrijden ter opvulling van open plaatsen;
  • Registraties uit bekerwedstrijden;
  • Registratie voortvloeiend uit Eredivisie Cup Vrouwen wedstrijden;
  • Registraties voortvloeiende uit overtredingen van team-officials in alle bindende wedstrijden.

Uitsluitingen vanuit de bekercompetitie gelden niet voor de overige competities en omgekeerd.Voor de staffels van andere competities en de volledige registratieregeling, zie paragraaf 5.2. van hoofdstuk 5.Tuchtzaken uit het handboek competitiezaken amateurvoetbalBedankt voor je feedback!

Was deze informatie nuttig?

Staat je vraag er niet tussen?

Via onderstaand formulier kan je jouw vraag stellen aan KNVB Contact. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag het KNVB Contact