Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pupillenvoetbal

Sinds het seizoen 2017/’18 speelt het gehele amateurvoetbal met aangepaste wedstrijdvormen voor pupillen. De wedstrijdvormen zijn aangepast om zo de betrokkenheid van spelers te verhogen en jongens en meiden in een wedstrijdvorm te laten spelen die beter aansluit bij hun ontwikkelingsfase.

De Onder 8 tot en met Onder 10-pupillen spelen op een verkleind kwartveld (42,5m x 30m) 6 tegen 6 wedstrijden. Deze duels worden begeleid door een spelbegeleider die de spelers zoveel mogelijk de ruimte geeft het spel zelf te ontdekken en daar waar nodig fluit om de spelregels uit te leggen. De Onder 11- en Onder 12-pupillen spelen op een versmald half veld (64m x 42,5m) 8 tegen 8 wedstrijden. De wedstrijden staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter.

Informeren betrokkenen

Het is essentieel om alle betrokkenen in het pupillenvoetbal volledig te informeren over spelregels en andere informatie van de wedstrijdvormen, om zo het plezier en de ontwikkeling van de kinderen te realiseren. Om de vereniging in staat te stellen om deze belangrijke doelgroepen te voorzien van de correcte informatie, is er een online ‘toolbox’ ontwikkeld, met daarin alle flyers, posters en andere documenten voor zowel de trainers/coaches, spelbegeleiders, ouders en andere betrokkenen. Deze toolbox is hieronder te downloaden. Indien er vragen zijn, kan de vereniging contact opnemen met de KNVB Technisch Jeugdcoördinator in hun regio. Klik hiervoor op het linklok 'Verenigingsondersteuning' onderaan deze pagina.

Toolbox Toolbox Download hier de toolbox met daarin diverse handige communicatiemiddelen.

Spelplezier

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen.

Onder 6 Onder 6 Kijk hier voor meer informatie over Onder 6.

Onder 7 Onder 7 Kijk hier voor meer informatie over Onder 7.

Onder 8, 9 en 10 Onder 8, 9 en 10 Kijk hier voor meer informatie over Onder 8, 9 en 10.

Onder 11 en Onder 12 Onder 11 en Onder 12 Kijk hier voor meer informatie over Onder 11 en Onder 12.

Pupillen zaalvoetbal Pupillen zaalvoetbal Kijk hier voor meer informatie over het pupillen zaalvoetbal.

Meer weten? Kijk hier!

Vragen en antwoorden pupillenvoetbal Vragen en antwoorden pupillenvoetbal Bekijk hier de veelgestelde vragen over het pupillenvoetbal.

Het mDWF voor pupillen Het mDWF voor pupillen Lees hier meer informatie over het gebruik van het mDWF in het pupillenvoetbal.

Verenigings-ondersteuning Verenigings-ondersteuning De adviseurs van de KNVB staan klaar om jouw vereniging te ondersteunen en adviseren bij de organisatie van het pupillenvoetbal.

Evaluaties wedstrijdvormen

Rinus Nieuwsbrief

Schrijf je in net als duizenden andere voetbaltrainers en ontvang wekelijks de populairste oefeningen & trainingen, de training van de week, Tips van Rinus en profiteer van de gratis downloads.

Laatste nieuws