Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sportiviteit en respect

Voetbal is een fantastische sport, waar miljoenen mensen in Nederland van genieten. Met zijn allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen op een prettige en onbezorgde manier van voetbal kan genieten. Dat is waar de KNVB zich hard voor maakt.

Een gebalanceerd samenspel van ‘straffen als het moet’ en ‘stimuleren van positief gedrag waar dit mogelijk is’. Ook de clubs zijn actief op dit thema en dit levert prachtige casussen op!

De KNVB onderneemt veel activiteiten om het voetbalklimaat positief te beïnvloeden. Verenigingen zijn hierbij een belangrijke schakel. Zij hebben een krachtige omgeving in handen om de leden bewust te maken dat óók hij/zij een onderdeel is van de club en hier een bijdrage aan levert. In dit proces gaan verenigingen steeds meer buiten de eigen poorten kijken. Samenwerking met buurtverenigingen en gemeenten zijn hiervan een mooi voorbeeld.

In het kader van het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ (VSK) zijn de serviceteams al bij honderden verenigingen actief, variërend van advies tot een intensief traject. Wil je met jouw vereniging ook aan de slag of ben je benieuwd naar de ervaringen van andere clubs? Het serviceteam uit jouw regio komt graag eens langs.

Laatste nieuws