Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjekoorts in Indonesië na WK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
18 november, 10:00
1:12

Er komt veel steun vanuit Indonesië voor Oranje. - Foto: KNVB Media

Niet alleen in Nederland, maar ook in Indonesië keken voetbalfans uit naar de kwalificatie van Oranje voor het WK. Net zoals afgelopen zomer tijdens het EK, gingen na de 2 – 0 tegen Noorwegen in oranje geklede brommerrijders de straten op en zelfs sommige gebouwen en bruggen kleurden oranje.

Het Nederlands elftal inspireert de Indonesische voetbalfans al jaren met opvallend en creatief voetbal. Op de EK’s en WK’s waar het Nederlands elftal aan deel heeft genomen, was de steun vanuit Indonesië overweldigend. Zeker als er spelers meedoen met Indonesische roots, zoals Giovanni van Bronckhorst en John Heitinga.

Support

"Het is fantastisch om te zien dat er zoveel support voor Oranje vanuit Indonesië komt. We willen deze fans bedanken en iets terug geven door lokale Oranje-activiteiten te organiseren" aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. Deze activiteiten passen in de internationale strategie van de KNVB om met doelgroepen buiten de eigen landsgrenzen nader in contact te treden.

Zo lanceerde de voetbalbond in oktober een Instagram-account in het Bahasa (@Oranje_Indonesia), waarmee de Indonesische Oranjefans updates in hun eigen taal krijgen. Daarnaast organiseerde de KNVB samen met lokale coaches van het WorldCoaches-programma van de KNVB Oranje voetbalclinics in Jakarta, Ambon, Manado, Bandung en Surabaya in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden. Meer clinics zullen volgen.

Over WorldCoaches Over WorldCoaches Voetbalcoaches opleiden, in hun eigen buurt of dorp. Zodat zij vervolgens lokaal kunnen fungeren als trainers én tegelijkertijd rolmodellen zijn in hun eigen directe sociale leefomgeving.

OnsOranje Indonesia OnsOranje Indonesia Check het officiële Instagramaccount Oranje Indonesia.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen