Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoaches sluit 'Mandela 100'-jaar feestelijk af

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2018, 11:28

Het WorldCoaches legends-team onder aanvoering van Sander Westerveld. - Foto: KNVB Media

WorldCoaches heeft op zaterdag 1 december het 'Mandela 100'-jaar feestelijk afgesloten met het '100 Kids for Mandela Football Festival' en een Legends wedstrijd, waarbij de WorldCoaches Legends onder aanvoering van keeper Sander Westerveld na penalty's wonnen van de Zuid-Afrikaanse Legends.

Na twee keer twintig minuten was het 6-6, met onder andere goals van Pierre van Hooijdonk (2x) en Westerveld. De kinderen van het '100 Kids for Mandela Football Festival' vermaakten zich prima na hun eigen wedstrijdjes vier tegen vier. Erg populair bij de jongens en meisjes was Pierre ‘Mo Salah’ van Hooijdonk, terwijl ook Regi Blinker zijn opwachting maakte.

Honderdste WorldCoach

Aankomende week is het alweer vijf jaar geleden dat Nelson Mandela overleed. Tijdens de laatste WorldCoaches-cursus uit het themajaar 'Mandela 100' in Zuid-Afrika zal daarbij worden stilgestaan door de deelnemers en docenten in de plaats Kimberly. In die cursus krijgt ook de honderdste WorldCoach zijn of haar certificaat van deelname.

Erg populair bij de jongens en meisjes was Pierre ‘Mo Salah’ van Hooijdonk.

Het programma ‘100 WorldCoaches voor Mandela 100’ begon rondom de geboortedag van Mandela op 18 juli in Soweto bij Johannesburg. Daarna was Pietermaritzburg aan de beurt en afgelopen week is er met de Nederlandse ambassade uitgebreid aandacht besteed aan Mandela door voetbalclinics voor meisjes in Pretoria, in Benoni met coaches van Indiase achtergrond en met clinics voor jongens van het Nederlandse sociale programma Run4Schools en het universiteitsteam Maties FC in Stellenbosch.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van de festiviteiten was voor de lokale kinderen uit de Townships toch het '100 Kids for Mandela Football Festival' en de Legends Match, waarbij iedereen trots het Mandela 100-logo droeg. Na de wedstrijd ontvingen de 24 nieuwe WorldCoaches van de Kaapstad-cursus hun certificaten, na een geslaagde vijfdaagse Introductory level cursus. 

Afgelopen week is er met de Nederlandse ambassade uitgebreid aandacht besteed aan Mandela door voetbalclinics voor meisjes in Pretoria.

Het '100 WorldCoaches for Mandela 100' is opgezet omdat KNVB WorldCoaches vindt dat ieder kind recht heeft op een goede coach. Het project is een samenwerkingsverband geweest van de KNVB met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nederlandse Consulaat in Kaapstad, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nelson Mandela Foundation.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen