Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vriendenteam van ASC blinkt uit op YouTube

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
27 april 2019, 7:30

De avonturen van ASC Zaterdag 1 zijn te volgen op Macie TV. - Foto: KNVB Media

Het eerste zaterdagteam van ASC uit Oestgeest beleeft een succesvol jaar. De ploeg bereikte de kwartfinale van de districtsbeker en is nog volop in de race voor het kampioenschap. Toch vallen vooral de prestaties op van het team buiten het voetbalveld. Sinds een aantal maanden heeft ‘Macie Army’ een eigen YouTube-kanaal. De video’s vallen in de smaak.

Met duimpjes omhoog en views zijn de mannen van ASC niet bezig. Het doel is vooral om video’s te maken waarmee ze zelf veel lol beleven. “We publiceren ook video’s die anderen niet zo snel zullen begrijpen”, legt Hans Stehouwer als één van de initiatiefnemers uit. “Toch merken we dat veel mensen onze filmpjes zien. Zo hebben kinderen van jeugdteams het over ons als ze bij ASC moeten spelen. Ook merkte één van onze spelers het pas toen hij nieuwe voetbalschoenen ging kopen. De verkoper wist direct dat het om het team met dat YouTube-kanaal ging toen hij vertelde dat hij bij ASC zaterdag 1 speelde.”

Bijnaam

Om een misverstand te voorkomen, het team is geen selectie-elftal. ASC is van oudsher een zondagvereniging en had tot twee jaar geleden geen plek voor zaterdagseniorenteams. Door de verhuizing naar de nieuwe accommodatie is deze mogelijkheid er nu wel. De mannen van Macie Army konden daarom terugkeren op het oude nest. “De meesten speelden vroeger bij elkaar in een jeugdteam bij ASC. Toen zij naar de senioren gingen, wilden ze bij elkaar blijven als vriendenteam. Bij ASC kon dat alleen op zondag. Daarom zijn zij eerst naar VV Oegstgeest gegaan. Ik ben toen ook aangesloten. Sinds twee jaar zijn we weer terug bij ASC.”

De volledige selectie van 'Macie Army'.

De bijnaam Macie Army stamt ook uit de Oegstgeest-tijd. “We hebben altijd lacherig gedaan om de kleuren geel en rood. We voelden ons soms het team van de McDonald’s. Vandaar deze naam. We hanteren hem nu nog steeds, ook nu we weer in het vertrouwde rood-zwart spelen.”

Hoge kwaliteit

Wat opvalt, is de hoge kwaliteit van de video’s. Dat is geen toeval. “We hebben een kern van vier die de video’s maken. De meesten hebben een achtergrond in de mediawereld. Ik werk zelf als redacteur bij Fox Sports en collega Niels Rokebrand doet de montage. We maken ook nooit zomaar een filmpje. Er zit altijd een gedachte achter. We komen dan ook regelmatig bij elkaar om scripts te maken.”

Luka Standing, Midas Rooijakkers en Jim Krouwel kwamen samen met Stehouwer op het idee van het kanaal. In eerste instantie hield het viertal dit nog geheim. “We hebben eerst een promo gemaakt om de rest van het team te overtuigen. We hebben deze laten zien op een groot scherm in de kantine. Iedereen was direct enthousiast. Er is dan ook niemand die niet gefilmd wil worden.”

Het promotiefilmpje van Macie TV.

Het plan is om elke twee weken een video te publiceren. Dit kan over van alles gaan. “We zijn pas een weekend weggeweest in Hamburg. Daar komt zeker een video van. Daarnaast hebben we nog plannen om portretten van spelers te maken en nieuwe aanwinsten te presenteren. Maar het kan ook gewoon iets heel grappigs zijn. Zo hebben we pas een persconferentie in scène gezet. Daar hebben we de grootste lol om gehad.”

Mankracht

Gebeurt er dan nog wel eens iets bij het team dat niet wordt gefilmd? “Ja hoor, soms hebben we de mankracht niet om alles te filmen. Denk aan een wedstrijd. Dan staan we zelf natuurlijk in het veld. Het is ook niet ons doel om volledig te zijn. Daarvoor hebben we andere sociale kanalen. We laten daarop regelmatig weten hoe een wedstrijd is gegaan.”

Macie TV heeft 'Leetje' al geportretteerd. De camera volgde de speler zelfs tot in de badkamer.

Toch kunnen de volgers ook wedstrijdbeelden van het team verwachten. “We hebben ook Jim van buiten het team die filmt. Wanneer hij er is, hebben we ook wedstrijdbeelden. Binnenkort spelen we een cruciale wedstrijd om de titel tegen Ter Leede. Dat duel moeten we zeker vastleggen.”

Macie TV Macie TV Volg Macie TV op YouTube.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen