Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Werving en behoud van meisjes

KNVB Media
KNVB Media
13 maart 2015, 11:04

De tweede brochure Werving & Behoud gaat over het werven èn behouden van meisjes en vrouwen. - Foto: KNVB Media

Meisjes hebben in korte tijd het Nederlandse voetbal veroverd. Op de velden en in de clubkantines zijn ze allang niet meer weg te denken, maar dit is nog maar het begin.

Nog elk jaar wint onder meisjes en vrouwen voetbal aan populariteit, elk seizoen schrijven clubs weer vele nieuwe, vrouwelijke leden bij in het ledenbestand. Clubs zijn meestal blij met hun komst, want meisjes en vrouwen zijn graag geziene leden, sportief en sociaal betekenen ze een grote verrijking.

Om je doelgroep nog beter te leren kennen en ervoor te zorgen dat jouw vereniging een ideale voetbalomgeving voor meisjes- en vrouwen is en blijft, heeft de KNVB een serie van zes brochures uitgebracht. In deze reeks wordt niet alleen meisjes- en vrouwenvoetbal als thema behandeld, maar staat juist de belevingswereld van de voetbalster centraal en hoe de vereniging (kader) en ouders daarmee omgaan.

Aandacht

De tweede brochure Werving & Behoud gaat over het werven èn behouden van meisjes en vrouwen. Want, werven zonder behoud heeft iets weg van dweilen met de kraan open. Je kunt wel veel meisjesleden inschrijven, maar als je ze niet de juiste aandacht geeft, zijn ze na een of twee jaar ook zo weer uitgeschreven.

De brochure heeft als doel verenigingen te inspireren, om meisjes en vrouwen beter te begeleiden, en het verder ontwikkelen van het meisjesvoetbal op de club. Met het centraal stellen van èlke voetbalster.

Na deze brochure volgen Clubontwikkeling en Competities, Kaderontwikkeling en tot slot Talentontwikkeling. De KNVB hoopt met deze reeks op meer bewustwording van de problematiek die veel meisjes ervaren bij clubs. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen