Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Internationale officials ontvangen FIFA-badges op KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
5 januari 2023, 14:03

V.l.n.r. Dick van Egmond (Hoofd Scheidsrechterszaken), Marc van Erven (ARAG), Danny Makkelie, Allard Lindhout, Dennis Higler, Serdar Gözübüyük, Joey Kooij, Sander van der Eijk en Robin van ’t Hof (Technische staf). Jochem Kamphuis kon niet aanwezig zijn. - Foto: KNVB Media

De Nederlandse (assistent-)scheidsrechters bereiden zich deze week in Zeist voor op de hervatting van de competitie komend weekend. Een vast onderdeel van het jaarlijkse wintertrainingskamp is een galadiner waarop de officials die Nederland in 2023 vertegenwoordigen op de internationale velden traditioneel hun FIFA-badge hebben ontvangen.

De KNVB mag elk jaar zeven scheidsrechters, tien assistent-scheidsrechters en acht video match officials (VAR’s) voordragen voor de FIFA-lijst. Traditioneel ontvangen deze officials hun FIFA-badge voor het nieuwe voetbaljaar tijdens het galadiner waarmee het wintertrainingskamp wordt afgesloten. De afgelopen twee jaar kon dat niet doorgaan vanwege corona, maar afgelopen dinsdagavond 3 januari was de Nederlandse scheidsrechterswereld samengekomen op de KNVB Campus in Zeist.

— Tijdens het galadiner blikte Team Makkelie terug op het WK 2022 in Qatar.

Na een korte terugblik op het voorgaande jaar met extra aandacht voor de prestaties van Team Makkelie op het WK 2022 in Qatar werd het glas geheven op een succesvol voetbaljaar 2023. De volgende officials zullen Nederland komend jaar met trots vertegenwoordigen op de internationale velden.

ScheidsrechtersSander van der Eijk
 Serdar Gözübüyük
 Dennis Higler
 Jochem Kamphuis
 Joey Kooij
 Allard Lindhout
 Danny Makkelie
  
Assistent-scheidsrechtersJohan Balder
 Rens Bluemink
 Dyon Fikkert
 Rogier Honig
 Patrick Inia
 Roy de Nas
 Hessel Steegstra
 Jan de Vries
 Erwin Zeinstra
 Joost van Zuilen
  
VAR'sPol van Boekel
 Rob Dieperink
 Edwin van de Graaf
 Dennis Higler
 Jochem Kamphuis
 Allard Lindhout
 Jeroen Manschot
 Clay Ruperti

Voor Dyon Fikkert, Patrick Inia en Edwin van de Graaf was de avond extra bijzonder. Zij ontvingen hun eerste FIFA-badge en staan voor hun internationale debuut. De FIFA-badges voor de vrouwelijke internationals, de internationals in het futsal en beach soccer worden op een later moment door de afdeling scheidsrechterszaken amateurvoetbal uitgereikt.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen