Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kuipers, Van Roekel en Zeinstra benoemd tot bondsridder van de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
12 juli, 16:30

De arbitrage van de EK-finale: Juan Carlos Yuste (reserve assistent), Erwin Zeinstra, Björn Kuipers, Sander van Roekel en Carlos del Cerro Grande (vierde official). - Foto: UEFA

Björn Kuipers, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn vandaag, de dag na de door hen geleide finale van EURO 2020, benoemd tot bondsridder van de KNVB. De (assistent-)scheidsrechters kregen deze hoge onderscheidingen uit handen van bondsvoorzitter Just Spee bij terugkomst op Schiphol vanwege hun verdiensten voor het Nederlands voetbal in hun functies van (assistent-)scheidsrechters op het hoogste (inter)nationale niveau.

Door hun manier van samenwerken en de successen die Kuipers, Van Roekel en Zeinstra gezamenlijk hebben bereikt, is Team Kuipers nationaal en internationaal uitgegroeid tot een begrip. Als team leidden Kuipers, Van Roekel en Zeinstra onder meer de finale van de FIFA Confederations Cup (2013), de Europa League-finale (2013 en 2018), de Champions League-finale (2014) en als kers op de taart de finale van EURO 2020 (2021).

Bondsvoorzitter Just Spee, Björn Kuipers, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.

Ambassadeur

Team Kuipers is een geweldige ambassadeur van de KNVB en van de Nederlandse arbitrage. Door hun positieve houding en gedrag, toewijding en inzet zijn zij een voorbeeld voor hun collega-(assistent-)scheidsrechters. Ze laten keer op keer zien dat hun succes het resultaat is van hard werken, veel trainen en de bereidheid zichzelf steeds te verbeteren. Hun succes is een inspiratiebron voor jongens en meisjes om ook te gaan fluiten. Veel van hen geven aan Kuipers te zien als hun grote voorbeeld.

Kuipers (48, 643 wedstrijden) is al meer dan dertig jaar actief als scheidrechter, sinds 2004 in het betaald voetbal. In 2006 werd hij FIFA-international en in 2009 promoveerde hij naar de UEFA Elite Category. Van Roekel (47, 643 wedstrijden) verruilde in 2003 de fluit voor de vlag. In 2007 werd hij benoemd tot FIFA-international om al snel Kuipers te vergezellen naar wedstrijden en toernooien. Zeinstra (44, 658 wedstrijden) koos in 2005 voor de stap naar assistent-scheidsrechter. In 2010 werd hij FIFA-international om een jaar later bij Team Kuipers aan te sluiten.

Onderscheidingsbeleid

De KNVB kent onderscheidingen toe als erkenning voor de inzet van verenigingsvrijwilligers of KNVB-officials met een lange staat van dienst. Afhankelijk van de lengte van de ‘diensttijd’ en de zwaarte van de functie zijn er verschillende onderscheidingen: een zilveren en gouden scheidsrechtersspeld, een zilveren en gouden KNVB waarderingsspeld, lid van verdienste, bondsridder en erelid van de KNVB.

Ereleden en bondsridders Ereleden en bondsridders Een overzicht van de ereleden en bondsridders van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen