Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Europa League-duels voor Kuipers en Gözübüyük

KNVB Media
KNVB Media
23 februari, 10:00

Björn Kuipers leidt donderdag de wedstrijd tussen Arsenal en Benfica - Foto: KNVB Media

Scheidsrechters Björn Kuipers en Serdar Gözübüyük komen deze week op de Europese velden in actie. Zij zijn door UEFA aangesteld voor mooie affiches in de Europa League. Het betreft de returnwedstrijden in de eerste knock-outronde.

Kuipers leidt donderdag de wedstrijd tussen Arsenal en Benfica. Dit duel wordt niet in Londen gespeeld, maar in het Griekse Piraeus. Vanwege Europese reisrestricties in verband met de coronapandemie wordt een aantal wedstrijden van Engelse ploegen op neutraal terrein gespeeld. De eerste ontmoeting tussen Benfica en Arsenal vond vorige week in Rome plaats en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Kuipers wordt donderdag ondersteund door een geheel Nederlandse arbitrale equipe. Die bestaat op het veld uit assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, en vierde official Danny Makkelie. Pol van Boekel (VAR) en Rob Dieperink (AVAR) vormen de videoarbitrage. Om 18.55 uur Nederlandse tijd klinkt het eerste fluitsignaal in de Griekse havenstad.

Serdar Gözübüyük fluit met een volledig Nederlandse equipe in Leicester.

Gözübüyük naar Leicester

Gözübüyük reist af naar Engeland voor het treffen tussen Leicester City en Slavia Praag. Dit duel kan wel 'gewoon' in het thuisstadion van The Foxes worden gespeeld. In het kielzog van Gözübüyük zijn Joost van Zuilen en Johan Balder de assistent-scheidsrechters. Jeroen Manschot fungeert als vierde official. De VAR van dienst is Dennis Higler, met naast zich AVAR Bas Nijhuis. Gözübüyük fluit om 21.00 uur Nederlandse tijd voor de aftrap. Het eerste treffen tussen beide clubs eindigde een week geleden doelpuntloos.

Ook Allard Lindhout, Kevin Blom en Jochem Kamphuis komen diezelfde avond in Engeland in actie. Zij zijn respectievelijk vierde official, VAR en AVAR bij de ontmoeting tussen Manchester United en Real Sociedad (aftrap 21.00 uur Nederlandse tijd). De thuisploeg lijkt vooraf op rozen te zitten na de 4-0 overwinning in de heenwedstrijd die overigens in het Italiaanse Turijn werd afgewerkt.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen