Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Björn Kuipers reikt eigen tossmunt uit aan clubarbiters

KNVB Media
KNVB Media
11 januari 2020, 16:30

Björn Kuipers overhandigde zijn eigen zilveren tossmunt aan dertig scheidsrechters uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Dertig scheidsrechters uit het amateurvoetbal hebben zaterdag tijdens het ARAG KNVB Fair Play event uit handen van toparbiter Björn Kuipers een replica van zijn zilveren munt ontvangen. Daarmee wordt waardering en dankbaarheid uitgesproken voor hun onmisbare rol in het amateurvoetbal.

Kuipers ontving eind vorig jaar zijn eigen zilveren tossmunt, een initiatief van ARAG en de Koninklijke Munt ter gelegenheid van de 150e internationale aanstelling van de FIFA-arbiter.

Zaterdag kregen dertig amateurscheidsrechters een soorgelijke blijk van waardering met een replica van de unieke toss munt. Zij zetten zich allen als vrijwilliger in bij een amateurclub die ARAG Fair Play gecertificeerd is. Deze arbiters zijn door hun club naar voren geschoven, omdat zij ieder op hun eigen manier veel bijdragen aan de arbitrage bij hun vereniging.

Ook deze jonge scheidsrechter kreeg een replica van de unieke zilveren toss munt van Björn Kuipers.

Optimaal arbitragebeleid

Naast de uitreiking van deze munten waren alle 90 ARAG Fair Play gecertificeerde clubs uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomt. Tijdens dit event stond 'leren van elkaar' centraal. Met thema’s als inclusie, diversiteit en scheidsrechterswerving proberen ARAG en de KNVB, de clubs handvaten te geven voor een optimaal arbitragebeleid.

Als kers op de taart gaf Björn Kuipers ook voor alle aanwezigen een inspirerende presentatie over teamwork en al zijn ervaringen op het gebied van arbitrage.

Björn Kuipers gaf een presentatie tijdens het ARAG KNVB Fair Play event.

ARAG ARAG Samen met de KNVB wil ARAG werken aan het bevorderen van fair play. Daarbij richten beide partijen zich ook op het amateurvoetbal.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen